Τίμησαν την Παναγία Μυρτιδιώτισσα σε Κύθηρα και Πύλο

24-09-2020 20:27   

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Την Πολιούχο της Παναγιά Μυρτιδιώτισσα εόρτασαν σήμερα το πρωί, με σεμνό και λιτό τρόπο, το νησί των Κυθήρων και η πόλη της Πύλου. Ο εορτασμός ξεκίνησε από το απόγευμα της 24 Σεπτεμβρίου 2020. Στα Κύθηρα κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Μητροπολίτης Λαυρεωτικής Νικόλαος ενώ στην Πύλο ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Και στις δύο περιοχές οι δήμοι είχαν φροντίσει για την τήρηση των μέτρων λόγο κορονοϊού.

Στις 24 Σεπτεμβρίου – 40 ημέρες μετά την Κοίμηση της Θεοτόκου – εμφανίστηκε η Παναγία στον βοσκό και του είπε να ψάξει για την εικόνα που είχε έρθει σε εκείνο το μέρος πολλά χρόνια πριν.

Ο βοσκός έπεσε στο έδαφος, γεμάτος δέος, προσευχόμενος προς την Θεοτόκο. Μόλις σηκώθηκε και γύρισε, είδε την εικόνα στα κλαδιά μιας μυρτιάς. Κλαίγοντας από χαρά, έφερε την εικόνα σπίτι του και είπε σε όλους τους φίλους και συγγενείς την ιστορία της ανεύρεσης της εικόνας.

Όταν ξύπνησε την επόμενη ημέρα η εικόνα έλειπε και φοβήθηκε μήπως είχε κλαπεί. Με βαριά καρδιά γύρισε με τα πρόβατά του στον τόπο της ανεύρεσης, αλλά εκεί είδε πάλι την εικόνα στα κλαδιά της μυρτιάς που την είχε πρωτοβρεί.  Δοξάζοντας τον Θεό, την πήρε πάλι σπίτι του, αλλά την νύχτα η εικόνα εξαφανίστηκε όπως και την πρώτη φορά. Όταν η εξαφάνιση και επανεμφάνιση της εικόνας συνέβη και τρίτη φορά, κατάλαβε ότι ήταν θέλημα της Μητέρας του Θεού η εικόνα να παραμείνει εκεί που είχε πρωτοβρεθεί.

Στα Κύθηρα στη Μονή Μυρτιδίων φυλάσσεται η εικόνα της.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ