ΠΥΡΓΟΣ. Πέντε νέες θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ δημιουργεί ο Δήμος Πύργου, ενώ πολύ σύντομα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης όπως και στην κεντρική είσοδο του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου θα κατασκευαστούν ειδικές ράμπες προσβασιμότητας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση «ο Δήμος Πύργου σεβόμενος το δικαίωμα των Ατόμων με Αναπηρία για απρόσκοπτη μετακίνηση στον αστικό ιστό και ισότιμη συμμετοχή στη δημόσια ζωή κάνει πράξη ένα πάγιο αίτημα του συλλόγου παραπληγικών και κινητικά αναπήρων Ηλείας, όπως και την προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου για μια πόλη ανθρώπινη, φιλική και προσβάσιμη σε όλους».

Οι νέες θέσεις στάθμευσης βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης για να μπορούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να κινούνται όσο το δυνατόν περισσότερο ανεμπόδιστα σε αυτήν. Συγκεκριμένα βρίσκονται, στα Χαλικιάτικα, στην Υψηλάντου (έξω από τη Μαγνητική), στην Πατρών (έξω από την Αξονική), στη ΔΟΥ Πύργου, και επί της 28ης Οκτωβρίου έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

«Διεξάγουμε ένα ευρύ σχέδιο για την προσβασιμότητα και τη διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρία» σημειώνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος. «Συγκεκριμένα δημιουργούνται νέες θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ. Παράλληλα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και θα δημοπρατηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες για την δημιουργία ραμπών που θα διευκολύνει την πρόσβαση σε άτομα με κινητικές αναπηρίες σε κεντρικά σημεία της πόλης όπως και στην είσοδο του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου για τις υπηρεσίες του Δήμου. Πρόκειται για θέσεις που ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες τους, ενώ παράλληλα υπάρχει και ειδική σήμανση με το διεθνές σύμβολο πρόσβασης, ώστε να είναι σαφές πως πρόκειται για θέσεις αποκλειστικής στάθμευσης ΑμεΑ.

Εντολή του Δημάρχου είναι να γίνει κάθε προσπάθεια για τη διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρία. Στο πλαίσιο αυτό προχωράμε σ’ αυτά τα έργα, είτε με ιδία μέσα είτε με δημοπράτηση.

Επίσης μέσα στο 2021 θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την τοποθέτηση δύο ακόμη Sea track στις παραλίες της Σπιάντζας και του Αγίου Ηλία. Είμαστε πάντα σε στενή συνεργασία με τον Σύλλογο παραπληγικών και κινητικά αναπήρων Ηλείας και στόχος μας είναι η όσο καλύτερη δυνατόν καλύτερη προσβασιμότητα στα δημόσια κτίρια και την πόλη».

Οι νέες ράμπες της πόλης

Το έργο αφορά την ανακατασκευή των υφισταμένων ραμπών για ΑΜΕΑ αλλά και τη δημιουργία νέων σε σημεία όπου δεν υπάρχουν. Η επιλογή των δρόμων όπου θα γίνει η παρέμβαση σε ράμπες, έγινε μετά από συνεννόηση με το αντίστοιχο σωματείο ΑΜΕΑ, με κριτήριο την εξυπηρέτηση αναγκών της αγοράς. Επιλέχθηκαν κεντρικοί άξονες της πόλης με σημαντική εμπορική και οικονομική δραστηριότητα.

Οι συνολικά 16 ράμπες που θα επισκευαστούν ή θα δημιουργηθούν είναι στις συμβολή των οδών:

-Ζαίμη και Πατρών

-Παπαφλέσσα και Πατρών

-Δεληγιάννη και Πατρών

-Τάση Καζάζη και Θεμιστοκλέους

-Μανωλοπούλου και Πατρών

-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Πατρών

-Γκότση και Τάκη Πετροπούλου

-Τάκη Πετροπούλου και Πατρών

-Ζακύνθου και Πατρών

-Κωνσταντίνου Κανάρη και Γερμανού

-Κοκκίνου και 28ης Οκτωβρίου

-Συμβολή των οδών Τάκη Πετροπούλου