Σοβαρή καταγγελία του Σωματείου Εργαζόμενων στον Δήμο Σπάρτης παραμένει αναπάντητη απο τον Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης. Ενδέχεται να κινούνται κάποιες διαδικασίες υπηρεσιακά αλλά μια καταγγελία που δημοσιοποιήθηκε επιβάλει και δημόσια αντίδραση.

ΣΠΑΡΤΗ. Έχει περάσει ήδη μια εβδομάδα από την ημέρα της καταγγελίας του Σωματείου Εργαζόμενων στον Δήμο Σπάρτης και δεν έχει ακουστεί η παραμικρή αντίδραση. Παρόλο που η καταγγελία αφορά στο στενό περιβάλλον του Δημάρχου Πέτρου Δούκα και θα ανέμενε κανείς μια πρώτη αντίδραση – δήλωση με αποδέκτες και τους εργαζόμενους αλλά και τους δημότες.

Όταν ένα Σωματείο καταγγέλλει δημόσια «τρομοκρατία και απειλές από στενούς συνεργάτες του Πέτρου Δούκα» τότε δημόσια και άμεση πρέπει να είναι και η πρώτη αντίδραση για πολλούς λόγους.

Πληροφορίες του notospress.gr θέλουν τους επικεφαλής των παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης να έχουν αναζητήσει την καταγγελία από τα αρμόδια γραφεία του Δήμου και να ασχολούνται, δειλά – δειλά με την υπόθεση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του notospress.gr (30/1/21):

«Το Σωματείο Υπαλλήλων του Δήμου Σπάρτης αναγκάστηκε να καταγγείλει στον Δήμαρχο, στο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και στους επικεφαλής των Παρατάξεων, απαράδεκτες συμπεριφορές στενών συνεργατών του Δημάρχου Πέτρου Δούκα. Κατά τις πληροφορίες, συνεργάτες του δήμαρχου, άμισθοι σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι απειλούν και τρομοκρατούν τους εργαζόμενους. Μάλιστα η κατάσταση αυτή έχει εκτραχυνθεί τόσο που το Σωματείο αναγκάζεται να δημοσιοποιήσει το θέμα στην ιεραρχία προκειμένου να λάβει τέλος.

Απειλές απολύσεων, εκφοβιστικός και καταγγελτικός λόγος, παράκαμψη της ιεραρχίας είναι κάποιες από τις συμπεριφορές που μπορούν να περιγραφούν, διότι υπάρχουν και οι απερίγραπτες. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι δεν απειλούνται μόνον κατά πρόσωπο αλλά πληροφορούνται ότι επίκεινται και μετακινήσεις υπαλλήλων ζώντας και εργαζόμενοι σε ένα κλίμα απόλυτης ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Την ώρα λοιπόν που οι εργαζόμενοι του Δήμου Σπάρτης, κάτω από τραγικές συνθήκες πανδημίας και κόκκινης καραντίνας προσπαθούν για το καλύτερο, χωρίς τα απαιτούμενα μέσα, χωρίς επαρκές προσωπικό, με υποστελεχωμένες και αποδυναμωμένες τις υπηρεσίες του Δήμου, αντιμετωπίζουν αυτή τη συμπεριφορά που ως τελικό αποτέλεσμα – πέρα από την τρομοκράτηση - έχει τη δυσλειτουργία των υπηρεσιών του δήμου και την παρεμπόδιση κάθε εργαζόμενου.

Η καταγγελία του Σωματείου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του notospress.gr, είναι ξεκάθαρη και αναφέρεται και στον ρόλο και τη συμπεριφορά των Ειδικών Συνεργατών και Ειδικών Συμβούλων, όπως και των Επιστημονικών Συνεργατών του κ. Πέτρου Δούκα αφού όλοι αυτοί δεν ασκούν αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής, αλλά παρέχουν μόνον συμβουλές και διατυπώνουν γνώμες για την αρμοδιότητά τους προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Αναρωτιούνται οι υπάλληλοι του Δήμου πως είναι δυνατόν να υποκαθιστούν τους αιρετούς στο έργο τους και να είναι μια μόνιμη απειλή για τους εργαζόμενους στο Δήμο.

Η υπόθεση φαίνεται ότι θα πάρει έκταση αφού πλέον από την πλευρά των αιρετών πρέπει να δοθούν εξηγήσεις τόσο προς τους εργαζόμενους όσο και προς τους δημότες που είναι αυτοί που απολαμβάνουν το έργο που παράγεται στον Δήμο. Δεν είναι δυνατόν σε μια περίοδο που είναι ζητούμενο οι συνεργασίες, η συμπόρευση και η κοινωνική αλληλεγγύη να υπάρχουν αντιμαχόμενα στρατόπεδα σε ένα τόσο μικρό δημοτικό οργανισμό.»