ΑΡΚΑΔΙΑ. Από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2023 ως τις 12 Ιανουαρίου δρούσε μια τριμελής σπείρα διαρρηκτών που κινούνταν με όχημα που έφερε παραποιημένες ή κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας και «χτυπούσαν» σπίτια και αυτοκίνητα σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Τρίπολης και Βόρειας Κυνουρίας στην Αρκαδία.

Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Τρίπολης, εξακριβώθηκε ότι οι δυο Έλληνες ηλικίας 25 και 38 χρόνων και ένας συνεργός τους που παραμένει άγνωστος μέχρι στιγμής, είχαν διαπράξει στο διάστημα αυτό 12 διαρρήξεις και συγκεκριμένα οκτώ τετελεσμένες και μια απόπειρα σε σπίτια και άλλες τρεις κλοπές σε οχήματα, από τα οποία είχαν αρπάξει, μεταξύ άλλων, χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές που η συνολική αξία τους ξεπερνά τα 7.000 ευρώ.

Οι δυο από τους δράστες ταυτοποιήθηκαν και εντοπίστηκαν στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της τοπικής Ασφάλειας που κατέσχεσαν το όχημα που χρησιμοποιούσαν, αλλά δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης. Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξιχνιαστούν τυχόν άλλες κλοπές και να ταυτοποιηθεί ο άγνωστος συνεργός τους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις