ΗΛΕΙΑ. Σε αποδεικτικό υλικό που εντοπίστηκε στο... TikTok ταυτοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας τρεις Έλληνες από την Μεσσηνία και την Αρκαδία, οι οποίοι είχαν ρημάξει τα σπίτια σε περιοχές του Δήμου Ήλιδας στην Ηλεία, όπου έκαναν διαρρήξεις μέρα παρά μέρα!

Οι δράστες ηλικίας 33, 37 και 20 χρόνων, που κινούνταν με διαφορετικά οχήματα κάθε φορά για να μην εντοπίζονται και είχαν διαπράξει επτά διαρρήξεις και μια απόπειρα μέσα σε 16 ημέρες, από τις 11 ως και τις 27 Οκτωβρίου του 2023, παραβιάζοντας με αιχμηρά αντικείμενα τις εισόδους σπιτιών που είχαν στοχοποιήσει και είχαν αρπάξει συνολικά 4.950 ευρώ και τιμαλφή αξίας 11.700 ευρώ.

Σύμφωνα με το protothema.gr, οι τρεις «ποντικοί» δρούσαν κυρίως στην Αμαλιάδα, όπου «χτύπησαν» πέντε σπίτια. Από το ένα έκλεψαν τιμαλφή αξίας 10.000 ευρώ, από το δεύτερο 2,100 ευρώ, από το τρίτο 1.600 ευρώ και κοσμήματα, από το τέταρτο 1.000 ευρώ και από το πέμπτο 250 ευρώ. Από ένα ακόμη σπίτι στα Δουνέικα άρπαξαν αντικείμενα και τιμαλφή αξίας 1500 ευρώ, ενώ απέτυχαν να εισβάλουν σε ένα σπίτι στην περιοχή Κεραμιδιά.

Το λάθος που τους πρόδωσε, ήταν ότι ανέβαζαν βίντεο με τη λεία τους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των τριών δραστών για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, αλλά δεν συνελήφθησαν αφού είχαν παρέλθει τα χρονικά όρια του αυτοφώρου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις