ΓΥΘΕΙΟ. Συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό Σώμα Γυθείου, όταν την περασμένη Τρίτη (27/02) το Λιμεναρχείο έλαβε σήμα ότι ένας 42χρονος Ρώσος ναυτικός μέλος πληρώματος με ειδικότητα τρίτος Μηχανικός δεξαμενόπλοιου σημαίας Παλάου, όπως και ένας 32χρονος επίσης αλλοδαπός, μέλος πληρώματος με ειδικότητα ναύτης έτερου Δ/Ξ πλοίου σημαίας Παλάου, τα οποία ανήκουν στον «στόλο» του Λακωνικού Κόλπου, έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Στο σημείο έσπευσε αμέσως η Ε/Γ-Λάντζα «ΤΖΕΝΗ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ» Ν.Ε. 43, η οποία παρέλαβε τους ασθενείς από τα πλοία και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι του Γυθείου. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Γυθείου, όπου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Δεν διατρέχει κίνδυνο η υγεία των δύο Ναυτικών

Σύμφωνα με πληροφορίες του Notospress, ο ένας εκ των δύο αλλοδαπών ναυτικών παρουσίαζε αυξημένη αρτηριακή πίεση, με έντονη δυσφορία του αναπνευστικού, ενώ ο άλλος έντονα αλλεργικά συμπτώματα. Αφού τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και τους έγιναν οι απαραίτητες προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, τους χορηγήθηκε εξιτήριο απο το Κέντρο Υγείας. Να σημειωθεί ότι ο αλλοδαπός ναυτικός με τα αλλεργικά συμπτώματα, δεν θα επιστρέψει στο δεξαμενόπλοιο για λόγους υγείας και πιθανότατα θα κατευνθυνθεί στην πατρίδα του.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις