ΣΠΑΡΤΗ. Συγκλονίζει η μαρτυρία της 39χρονης που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στα Καλύβια Σπάρτης από τον 34χρονο σύζυγό της. Η ίδια επικοινώνησε με το Notospress και περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε στο ίδιο τους το σπίτι.

Παντρεμένοι με παιδιά

Ο 34χρονος από τα Καλύβια Σπάρτης και η 39χρονη, επίσης Λάκαινα, παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο πριν από 5 χρόνια. Ζουν σε σπίτι που απέκτησαν μετά τον γάμο στα Καλύβια. Η 39χρονη προερχόταν από άλλο γάμο στον οποίο απέκτησε δύο κόρες. Το νέο ζευγάρι απέκτησε ένα αγοράκι που σήμερα είναι 3 ετών. Η μια κόρη και το αγοράκι μένουν στο σπίτι και ευτυχώς απουσίαζαν όταν έγινε το καταγγελλόμενο βίαιο περιστατικό το μεσημέρι της Κυριακής 10 Μαρτίου.

Η αφορμή για τη βία

Το ζευγάρι συζητούσε σχετικά με την επιλογή του άνδρα να εργαστεί και σε δεύτερη δουλειά. Η σύζυγος διαφώνησε για το είδος της εργασίας (νυκτερινή εργασία ψυχαγωγίας στη Σπάρτη) και λογοφέρανε. Ο 34χρονος, βίαιος, κτύπησε την γυναίκα στο πρόσωπο, την έριξε κάτω και κρατώντας την από τα μαλλιά κτυπούσε το κεφάλι της με μένος στο πάτωμα. Όταν αυτή προσπάθησε να φωνάξει της έκλεισε στόμα και μύτη. Όπως περιγράφει η ίδια η γυναίκα ένιωσε ότι σβήνει. Όταν συνήλθε ήταν σε άλλο δωμάτιο και πάνω της βρισκόταν η καλύτερή της φίλη την οποία είχε ειδοποιήσει ο 34χρονος προφανώς φοβισμένος.

Κάλεσε την φίλη της

Αμέσως με ΙΧ αυτοκίνητο η φίλη της την μετέφερε στο Νοσοκομείο Σπάρτης, μαζί με τον 34χρονο, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Η γυναίκα είναι πρησμένη σε πολλά σημεία του σώματος και του προσώπου της με μελανιές και όπως η ίδια λέει χαρακτηριστικά «ένιωσα πως νιώθουν οι γυναίκες που πεθαίνουν από τη βία». Ο 34χρονος στο Νοσοκομείο φαίρεται από την 39χρονη να είπε ότι η γυναίκα του γλίστρησε και κτύπησε ενώ έκανε δουλειές στο σπίτι.

Η βία υπάρχει και στα χωριά - «Θα σε θάψω εδώ»

Η 39χρονη ζητά με αγωνία από το Notospress να αναδείξει το περιστατικό υπογραμμίζοντας ότι η βία δεν συμβαίνει μόνον στις μεγάλες πόλεις αλλά και στα μικρά χωριά. Όπως καταγγέλλει κι εξηγεί είχε προηγηθεί και άλλο περιστατικό προ καιρού όταν ο 34χρονος την άρπαξε από τον λαιμό και την έσφιξε. «Εδώ θα σε θάψω» της είπε σύμφωνα με μαρτυρία της

Όλα αυτά συμβαίνουν ανάμεσα σε ένα ζευγάρι που έχει παντρευτεί το 2018, ζει σε δικό του σπίτι, στα Καλύβια δήμου Σπάρτης και εργάζεται στην ίδια δουλειά σε μεταποιητική μονάδα ελιάς όπου εργάζεται και ο αδελφός του 34χρονου.

Μήνυση και διαζύγιο για να ζήσω

Η 39χρονη περιγράφει ότι η αιτία για το νέο περιστατικό είναι το γεγονός ότι ο άνδρας της είναι πολύ βίαιος και πλέον απρόβλεπτος. Αν και κατά κόσμον είναι το καλό φιλότιμο κι εργατικό παιδί, στο σπίτι γίνεται αγνώριστος ασκώντας πλέον βία που στέλνει την σύζυγο στο Νοσοκομείο και την υποχρεώνει να υποβάλει μήνυση και αίτηση διαζυγίου.

«Δεν θέλω να είμαι το επόμενο θύμα»

Η σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών, τα δύο κορίτσια από τον πρώτο γάμο της (με τον πρώτο σύζυγο διατηρεί καλές σχέσεις), εξηγεί ότι είναι αποφασισμένη να απομακρύνει τον 34χρονο από την ζωή της. «Ζούμε με τα δύο παιδιά μας στο σπίτι, πότε δεν ενόχλησε την κόρη μου που πάει στην Α΄Λυκείου, δεν άπλωσε χέρι επάνω της αλλά δεν τις μιλάει όπως πρέπει». Όμως σημειώνει η 39χρονη από την στιγμή που απέκτησαν το παιδί τους ο πατέρας έδειξε να θέλει να αναδείξει τον ρόλο του με λάθος τρόπο ή έχοντας ίσως τραυματικά βιώματα και έτσι έφτασε στη βία που θεωρεί ότι οδηγεί και στον θάνατο. «Δεν θέλω να είμαι το επόμενο θύμα» λέει με φωνή που συγκλονίζει η 39χρονη και «είμαι σίγουρη ότι αν παραμείνω αυτό θα γίνει. Θα μάθετε για γυναικοκτονία».

Περιγράφει ότι είναι η ίδια είναι μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση, γυμνασμένη, ικανή να διαχειριστεί τον εαυτό της και τις συνήθεις απειλές της ζωής. Παρ΄όλα αυτά η βία του 34χρονου ήταν κάτι που δεν μπόρεσε και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει και θα κάνει ότι ορίζει ο νόμος και το ένστικτό της για να προστατεύσει την ζωή της και τα παιδιά της.

«Ανησυχώ, νιώθω απειλή»

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Notospress θα κάνει συμπληρωματική κατάθεση για να γνωρίζουν οι Αρχές όλα όσα έχουν συμβεί μέσα στο σπίτι και στη σχέση του ζευγαριού. Μάλιστα όπως αναφέρει ο 34χρονος, που έχει συλληφθεί, υπέβαλε και αυτός μήνυση εναντίον της ισχυριζόμενος ότι δεν είναι σε θέση να σταθεί ως μητέρα στο παιδί τους.

Η 39χρονη θεωρεί ότι ο 34χρονος έχει ψυχολογικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει με ειδικούς. Η οικογένειά του προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της αλλά αυτή δεν επιθυμεί καμία επαφή σε μια τόσο κρίσιμη φάση. Και οι δύο πλευρές έχουν ορίσει δικηγόρους.

Το Notospress προσπάθησε να επικοινωνήσει με την δικηγόρο του 34χρονου η οποία ανέφερε ότι όσα ισχυρίζεται η παθούσα και γράφονται είναι αναληθή και ο πελάτης της θα στραφεί κατά παντός υπευθύνου. Το Notospress είναι στη διάθεση κάθε πλευράς για να αναδειχθούν τα πραγματικά περιστατικά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις