ΑΡΓΟΣ. Συνελήφθησαν, σήμερα (8.4.2024) το πρωί, στο Άργος και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους-Μυκηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, 3 ημεδαποί, ανήλικος και δύο 17χρονοι, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι οι ανωτέρω κατείχαν στις οικίες τους ποσότητες κροτίδων τις οποίες στη συνέχεια τις διακινούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Άργους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν, συνολικά και κατασχέθηκαν 112 κροτίδες, 25 παιδικά αθύρματα και 1 ναυτική φωτοβολίδα.

Τέλος, για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν ακόμη 3 ημεδαποί ηλικίας 39, 45 και 48 ετών, αντίστοιχα, γονείς των συλληφθέντων, για παραμέληση εποπτείας τους, ενώ για το ίδιο αδίκημα κατηγορούνται ακόμη 3 ημεδαποί.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, συμβουλεύει - συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής :

  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Η καύση βεγγαλικών απαγορεύεται κατά τη περίοδο του Πάσχα.
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
  • Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις