ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Σχεδόν δύο χρόνια μετά τη δολοφονία Αλβανού εργάτη στη Μεσσηνία, οι τρεις κατηγορούμενοι περιμένουν τη δικαστική απόφαση. Η εισαγγελέας εμφανίστηκε πεπεισμένη πως όχι μόνο εκτέλεσαν το στυγνό έγκλημα στην Κυπαρισσία, αλλά όπως ανέφερε το είχαν σχεδιάσει με προσοχή. Μια γυναίκα που βρίσκεται στο εδώλιο, ήταν όπως έκρινε η εισαγγελέας το «δόλωμα» στο σχέδιο των δραστών. Κίνητρο ήταν τα χρήματα που είχε το θύμα εκείνη τη μέρα.

Την ενοχή και των τριών κατηγορουμένων όπως κατηγορούνται πρότεινε χθες (22-04-2024) η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας για την άγρια δολοφονία του 31χρονου Αλβανού εργάτη γης το Νοέμβριο του 2022 στην παραλία Καρτελά της Κυπαρισσίας στη Μεσσηνία.

Στην πολύωρη αγόρευσή της, η εισαγγελέας ανέλυσε κάθε στοιχείο που παρουσιάστηκε, για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως είναι πεπεισμένη πως οι τρεις κατηγορούμενοι, όχι απλώς τέλεσαν, αλλά σχεδίασαν τη ληστεία και το φόνο του άτυχου 31χρονου.

Όπως είπε, γνώριζαν ότι το θύμα είχε πάνω του ένα σημαντικό χρηματικό ποσό (12.000 ευρώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες στο δικαστήριο) κι αυτό ήταν το κίνητρό τους για να τον πάνε στην ερημική τοποθεσία και να υλοποιήσουν το δολοφονικό τους σχέδιο. Απέδωσε, δε, τους ρόλους που εκτίμησε ότι είχε ο καθένας, λέγοντας ότι η 32χρονη Ελληνίδα ήταν το «δόλωμα», ο 26χρονος Ρομά είχε το δοκάρι με το οποίο του κατάφεραν τα θανατηφόρα χτυπήματα και ο 32χρονος Αλβανός τον αποτέλειωσε.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή τους για τις κατηγορίες της: ανθρωποκτονίας με δόλο, από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της ληστείας από κοινού με ιδιαίτερη σκληρότητα, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Το βράδυ του εγκλήματος

Το βράδυ εκείνης της Κυριακής ο 31χρονος πήγε σε μπαρ της Κυπαρισσίας και από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, είχε τα χρήματα μαζί. Στο μπαρ συνάντησε να διασκεδάζει τον 33χρονο ομοεθνή του, τον οποίο γνώριζε από παλιά, καθώς είχαν εργαστεί μαζί σε άλλη περιοχή, ενώ για ένα χρονικό διάστημα ήταν και συγκάτοικοι. Μαζί με τον 33χρονο Αλβανό, ο οποίος διαμένει τα τελευταία χρόνια στην Κυπαρισσία και εργάζεται περιστασιακά ως εργάτης γης, ήταν μια 30χρονη Ελληνίδα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι διαζευγμένη μητέρα δύο παιδιών που είχε εργαστεί στο συγκεκριμένο καφέ μπαρ και η οποία διέμενε στο ίδιο σπίτι με τον 33χρονο Αλβανό.

Μαζί τους ήταν κι ένας 24χρονος Ρομά από τη Βαλύρα. Εκεί φαίνεται πως το 31χρονο θύμα αποκάλυψε το μεγάλο ποσό που είχε συγκεντρώσει από την εργασία του και πως το έχει πάνω του. Από μαρτυρίες, αλλά και βιντεοληπτικό υλικό, οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει ότι από το μπαρ έφυγαν ξημερώματα όλοι μαζί, ενώ στο αυτοκίνητο μαζί τους μπήκε και το 31χρονο θύμα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις