ΠΑΤΡΑ. Προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών σε σχολεία της Πάτρας διέταξε η αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ειδικότερα, με έγγραφη παραγγελία του ο Εισαγγελέας ζητά από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών να διερευνήσει εάν προκύπτουν ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως οι διευθυντές των τριών συστεγαζόμενων σχολικών μονάδων αλλά και του σχολικού φύλακα, όπως μετέδωσε η «Γνώμη».

Υπενθυμίζεται ότι, τρεις εκ των συλληφθέντων για την υπόθεση κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι την Μεγάλη Τετάρτη (1/5) μετά τις απολογίες τους, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ακόμη έξι συλληφθέντες.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας, είχαν συλλάβει την περασμένη Παρασκευή συνολικά 12 άτομα, εκ των οποίων τέσσερις ανήλικους για διακίνηση κάνναβης, κοκαΐνης και MDMA, ακόμη και μέσα σε σχολικό συγκρότημα.

Κατά την διάρκεια των ερευνών που είχαν πραγματοποιήσει οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών μέσα στο σχολικό συγκρότημα, είχαν βρει 80 γραμμάρια κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και τρεις συσκευασίες με έτοιμες μικροποσότητες κάνναβης για χρήση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το σχολείο αξιοποιούνταν από τους δράστες τόσο ως χώρος αποθήκευσης των ναρκωτικών, όσο και ως ορμητήριο για την διακίνησή τους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις