Βγαίνει από το αρχείο η υπόθεση μετά από Προσφυγή της μητέρας του 49χρονου Σπαρτιάτη

ΣΠΑΡΤΗ. Δικαιωμένη, εν μέρει, αισθάνεται η οικογένεια του Γιάννη Βάρλα που έπεσε νεκρός στις 12 Ιουλίου 2011στο πάρκο της Μαγούλας.
Η υπόθεση του θανάτου του Γιάννη Βάρλα συγκλόνισε την κοινωνία Μαγούλας και Σπάρτης αλλά τέθηκε στο αρχείο χωρίς να γίνει κύρια ανάκριση.

Η μητέρα του άτυχου Μαγουλιώτη έθεσε σκοπό ζωής να αναδείξει το θέμα και να ανακαλύψει τους δράστες ενός πρωτόγνωρου φονικού.

Δεν πτοήθηκε από την αρχειοθέτηση του θέματος και με προσφυγή της στον Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου πέτυχε την επαναφορά του θέματος και την άρση του φακέλου της υπόθεσης απο το Αρχείο
.
Μη φειδόμενη χρήματος και χρόνου, αλλά και υπομένοντας την τραγική διαδικασία αναβίωσης του περιστατικού, αφού το έθεσε σκοπό ζωής, με μια εμπεριστατωμένη Προσφυγή έπεισε τον Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου όπως παραγγείλει την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση ( κατά παντός υπευθύνου) και την διενέργεια κυρίας ανακρίσεως.

Έτσι το θέμα που για την κοινωνία ποτέ δεν έκλεισε, ανοίγει, με τις Αρχές να είναι πλέον υποχρεωμένες να συμμορφωθούν με την εισαγγελική παραγγελία.

Ο ισχυρισμός των συγγενών ότι ο θάνατος του Γιάννη Βάρλα δεν προήλθε από καρδιακό επεισόδιο και την πτώση αλλά από βάναυση επίθεση αδίστακτων δραστών κερδίζει έδαφος και απασχολεί πλέον τις Αρχές που θα διενεργήσουν την ανάκριση.
Η οικογένεια συνεργάστηκε με έγκριτο νομικό, εκτός Λακωνίας, και με καταξιωμένους ιατροδικαστές.

Η κοινωνία τόσο της Μαγούλας όσο και της Σπάρτης αγωνιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση δικαιοσύνης. Το θέμα του θανάτου ενός γνωστού, νέου και δυνατού ανθρώπου είναι καθημερινή συζήτηση παρά την πάροδο ετών. Η τοπική κοινωνία και η οικογένεια του Γ.Β. αναζητούν κάθε στοιχείο που θα βοηθούσε τις Αρχές στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Προς τούτο υπάρχει κι ένα τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978.803270 για την επικοινωνία όσων μπορούν κι επιθυμούν να δώσουν πληροφορίες.