ΣΠΑΡΤΗ. Το notospress.gr «άνοιξε» δημοσιογραφικά το θέμα της ανθρωποκτονίας του Γιάννη Βάρλα στη Μαγούλα. Μετα το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο Εισαγγελέας Εφετών Ναυπλίου έχει παραγγείλει κύρια ανάκριση και άσκηση ποινικής διώξης για ανθρωποκτονία κατά παντός υπευθύνου, η Τατιάνα Στεφανίδου, κάνει zoom στο θέμα με ρεπορτάζ στη Σπάρτη και στη Μαγούλα και εκπομπή (Μίλα) σήμερα ώρα 15:30 μ.μ. όπου φιλοξενούνται πρόσωπα που γνωρίζουν το θέμα. Το ρεπορτάζ έχει καταδείξει ότι η κοινωνία περιμένει απαντήσεις.
Δικαιωμένη, εν μέρει, αισθάνεται η οικογένεια του Γιάννη Βάρλα που έπεσε νεκρός στις 12 Ιουλίου 2011στο πάρκο της Μαγούλας.

Η υπόθεση του θανάτου του Γιάννη Βάρλα συγκλόνισε την κοινωνία Μαγούλας και Σπάρτης αλλά τέθηκε στο αρχείο χωρίς να γίνει κύρια ανάκριση.

Η μητέρα του άτυχου Μαγουλιώτη έθεσε σκοπό ζωής να αναδείξει το θέμα και να ανακαλύψει τους δράστες ενός πρωτόγνωρου φονικού.

Δεν πτοήθηκε από την αρχειοθέτηση του θέματος και με προσφυγή της στον Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου πέτυχε την επαναφορά του θέματος και την άρση του φακέλου της υπόθεσης απο το Αρχείο
.
Μη φειδόμενη χρήματος και χρόνου, αλλά και υπομένοντας την τραγική διαδικασία αναβίωσης του περιστατικού, αφού το έθεσε σκοπό ζωής, με μια εμπεριστατωμένη Προσφυγή έπεισε τον Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου όπως παραγγείλει την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση ( κατά παντός υπευθύνου) και την διενέργεια κυρίας ανακρίσεως.

Έτσι το θέμα που για την κοινωνία ποτέ δεν έκλεισε, ανοίγει, με τις Αρχές να είναι πλέον υποχρεωμένες να συμμορφωθούν με την εισαγγελική παραγγελία.