ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Η Ελληνική Αστυνομία προχωρά από τις αρχές Νοεμβρίου στην υλοποίηση του σχεδίου με την κωδική ονομασία «ΕΝΤΟΣ», που προβλέπει τη μόνιμη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σε περιοχές με υψηλή εγκληματικότητα, όπου δραστηριοποιούνται ομάδες Ρομά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του protothema.gr, στόχος του σχεδίου είναι η εντατική επιτήρηση και καταστολή παράνομων δραστηριοτήτων, όπως κλοπές, διακίνηση ναρκωτικών και οπλοχρησία, αλλά και η ανάπτυξη δικτύου συνεργασίας με τα μη παραβατικά μέλη των κοινοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό, θα τοποθετηθούν πάνω από 300 αστυνομικοί σε όλη τη χώρα, ενώ 50 εξειδικευμένοι διαμεσολαβητές (ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι κ.ά.) θα αναλάβουν ρόλο επικοινωνίας μεταξύ των κοινοτήτων Ρομά και των Αρχών.

Πελοπόννησος: Οι περιοχές όπου εφαρμόζεται το σχέδιο «ΕΝΤΟΣ»

Κορινθία, 50 αστυνομικοί:
Οι νέες δυνάμεις θα δράσουν εντός των οικισμών στα Εξαμίλια και το Ζευγολατιό. Βεβαίως, όπως θα συμβεί σε όλες τις περιοχές, θα παραμείνουν σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα και οι περιπολίες, αλλά και οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις που εφαρμόζονται εδώ και έναν χρόνο. Ειδικά στην Κορινθία το Τμήμα Δίωξης Εγκλήματος θα αναβαθμιστεί σε αστυνομική υποδιεύθυνση.

Οι νέες δυνάμεις αναμένεται να κατανεμηθούν ως εξής: 4 ομάδες των 5 ατόμων για το Ζευγολατιό, 3 ομάδες των 5 αστυνομικών για τα Εξαμίλια και 3 ομάδες των 5 αστυνομικών για τη δυτική Κορινθία. Στον νομό προβλέπεται, επίσης, να δημιουργηθούν και νέες ομάδες ΔΙΑΣ.

Αργολίδα, 30 αστυνομικοί:
Η μεγάλη πληγή στην Αργολίδα βρίσκεται στη Νέα Κίο. Ήδη, αυξημένα μέτρα εφαρμόζονται στην περιοχή από πέρυσι. Η αφορμή, μάλιστα, ήταν ένα τροχαίο δυστύχημα με θύμα μια 37χρονη μητέρα δύο παιδιών. Υπαίτιος του δυστυχήματος ήταν ένας Ρομά οδηγός από τη Νέα Κίο, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι σκότωσε τη γυναίκα τρέχοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν ξεσηκωθεί τότε, ζητώντας να γίνει κάτι ώστε να σταματήσει ο καθημερινός τους εφιάλτης, αφού κατά βάση Ρομά οδηγοί μετατρέπουν τους δρόμους της περιοχής σε πίστες για αγώνες ταχύτητας.
Στη Νέα Κίο, βάσει του σχεδιασμού, ιδρύεται τμήμα ειδικών επιχειρησιακών δράσεων με 20 μονάδες ΟΠΚΕ και 10 αστυνομικούς για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Λακωνία, μία ομάδα ΟΠΚΕ
Το σχέδιο επικεντρώνει στον οικισμό του Ευρώτα.

Αχαΐα, μία ομάδα ΟΠΚΕ και δύο ομάδες ΔΙΑΣ
Το μεγάλο πρόβλημα επικεντρώνεται στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, που έχει διαπιστωθεί ότι αποτελεί και έδρα εγκληματικών ομάδων Ρομά που διακινούν απομιμητικά προϊόντα και κατά καιρούς έχουν εντοπιστεί αποθήκες με προϊόντα-μαϊμού.

Μεσσηνία, 3 νέες ομάδες ΟΠΚΕ
Τρία είναι τα σημεία ενδιαφέροντος στη Μεσσηνία, όπου θα δημιουργηθούν αντίστοιχα τρεις νέες ομάδες ΟΠΚΕ: στους οικισμούς Ρομά στην Καλαμάτα, στους οικισμούς της Μεσσήνης και στα Φιλιατρά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις