ΒΕΛΙΕΣ. Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Αγρανιώτης Αλέξιος και Τζανετάκος Δωρόθεος με περιοχή ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Βορείων Λακεδαιμόνων και Γυθείου αντίστοιχα, αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες για λαθροθηρία λαγού την νύχτα, μετέβηκαν στην περιοχή Βελιές Λακωνίας. Περίπου στις 23:10 το βράδυ εντόπισαν ένα όχημα να εισέρχεται σε χωματόδρομο με τον οδηγό να κρατά φακό μεγάλου μεγέθους φωτίζοντας τα γύρω αγροκτήματα και να κινείται με μικρή ταχύτητα.

Συνεχίζοντας την πορεία του είδε το όχημα της Θηροφυλακής χωρίς να καταλάβει τι ήταν και προσπάθησε να πλησιάσει φωτίζοντας επίμονα προκειμένου να εξακριβώσει τα στοιχεία του οχήματος. Αμέσως μόλις έστρεψε τα φώτα του οχήματός του και τον φακό του πάνω στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Θηροφυλακής αντιλαμβανόμενος την παρουσία τους, έβαλε αμέσως όπισθεν και άρχισε να κινείται γρήγορα. Τρέχοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα και επικίνδυνα προσπαθούσε να διαφύγει αλλά λίγο μετά φτάνοντας στο χωριό σταμάτησε δεξιά στον δρόμο.

Κατά τον έλεγχο βρέθηκε εντός του αυτοκινήτου ένα κυνηγετικό όπλο τύπου καραμπίνα η οποία μπορούσε να δεχθεί πλέον των τριών φυσιγγίων, ένα μονόβολο στο πάτωμα του αυτοκινήτου, μία τσάντα με φυσίγγια, μία κυνηγετική ζώνη γεμάτη με 24 φυσίγγια και ένας φακός μεγάλου μεγέθους.

Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του για παράνομη θήρα την νύχτα με ελκυστικά φώτα, για παράνομη τροποποίηση κυνηγετικού όπλου και για άρνηση ελέγχου καθώς επίσης κατασχέθηκαν το παραποιημένο κυνηγετικό όπλο, τα φυσίγγια, ο φακός και το αυτοκίνητο όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία περί Θήρας.