ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποίησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου την Πέμπτη 8 Αυγούστου σε όλη την Πελοπόννησο με σκοπό την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. Τα αποτελέσματα της επιχείρησης παρουσιάζει η Αστυνομική Διεύθυνση σε επίσημο δελτίο τύπου.

«Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε χίλια είκοσι πέντε (1025) άτομα, εκ των οποίων τα επτακόσια σαράντα οκτώ (748) ήταν ημεδαποί και τα διακόσια εβδομήντα επτά (277) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια ογδόντα έξι (686) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν δεκαέξι (116) άτομα, από τα οποία εξήντα επτά (67) ήταν ημεδαποί και σαράντα εννέα (49) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εβδομήντα δύο (72) άτομα.»

Συγκεκριμένα στη Λακωνία οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα άτομο για ναρκωτικά, ένα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, δύο ημεδαπούς και έναν αλλοδαπό για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, έναν ημεδαπό για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού και δεκατρείς αλλοδαπούς, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, «οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.»