ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Συνελήφθησαν, στις 7.9.2019 το μεσημέρι και το απόγευμα στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, σε 8 ξεχωριστές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, οκτώ (8) αλλοδαποί, δύο (2) γυναίκες, ηλικίας 31 και 53 ετών, αντίστοιχα και έξι (6) άνδρες, ηλικίας από 27 έως 42 ρτών για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των ανωτέρω, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήσεις η 31χρονη και ο 27χρονος για το Μάντσεστερ Ηνωμένου Βασιλείου, η 53χρονη κι ένας 32χρονος για τις Βρυξέλλες Βελγίου, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις αλλοδαποί για την Πίζα Ιταλίας, διαπίστωσαν ότι αυτά ήταν προφανώς πλαστά.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ένα (1) διαβατήριο Αρχών Ολλανδίας, ένα (1) διαβατήριο Αρχών Αιγύπτου με επικολλημένη σε αυτό μία (1) Βίζα Αρχών Γαλλίας, καθώς και πέντε Δελτία Ταυτότητας Σλοβενικών, Βουλγαρικών, Ιταλικών, Τσεχικών και Πορτογαλικών Αρχών.

Ομοίως, στην κατοχή της 31χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) διαβατήριο Αυστριακών Αρχών, ενώ αυτή συνόδευε και το ανήλικο τέκνο της, για το οποίο, ομοίως, υπέδειξε ένα (1) διαβατήρια Αυστριακών Αρχών, τα οποία επίσης κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από τον Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.