ΣΠΑΡΤΗ. Στις 12-04-2020 και ώρα 11:44, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, στην θέση «Μελαθριά» της Τοπικής Κοινότητας Σκούρας Δ. Σπάρτης, η οποία έκαψε 3 περίπου στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. Στην κατάσβεσή της έλαβαν μέρος 5 οχήματα και 10 πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης και όμορες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες. Ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο Π. Γ. και ενημερώθηκε σχετικά ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπάρτης.

MOΛΑΟΙ. Στις 12/04/2020 και ώρα 15:30’ η Π.Υ. Μολάων ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά για πυρκαγιά στην περιοχή «Μαυροβούνι» Τ/Κ Γερακίου Δήμου Ευρώτα σε αγροτοδασική περιοχή. Η Υπηρεσία με ένα πυροσβεστικό και ένα υπηρεσιακό όχημα με τρείς άνδρες και με την συνδρομή ενός πυροσβεστικού οχήματος με δύο άνδρες του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Μυρτιάς Δήμου Ευρώτα, κατάφερε να κατασβήσει την πυρκαγιά στις 18:32 της ιδίας ημέρας. Από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου τέσσερα στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. Η αιτία της πυρκαγιάς οφείλετε σε εμπρησμό από αμέλεια κατοίκου της περιοχής ο οποίος διενεργούσε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών. Για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σπάρτης η οποία διέταξε την σύλληψη του δράστη με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Υπενθυμίζεται στους πολίτες ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1/2020 Πυροσβεστική Διάταξη του Διοικητή ΠΕ.Π.Υ.Δ. Πελοποννήσου, απαγορεύεται η χρήση πυρός και κάθε είδους εργασία, η οποία εγκυμονεί κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς, από 15-04-2020 μέχρι 31-10-2020.