Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τέσσερα άτομα

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τρία άτομα, τα οποία κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων

Επιπλέον, συνελήφθη χρυσοχόος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

ΣΠΑΡΤΗ. Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, πέντε περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και δίκυκλων τροχοφόρων, που είχαν γίνει στη Σπάρτη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες στις 2.11.2020 το απόγευμα στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, τέσσερις ανήλικοι ημεδαποί.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τρείς ημεδαπούς, ηλικίας 31, 37 και 40 αντίστοιχα, γονείς των ανηλίκων, οι οποίοι κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας αυτών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης επίμονης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 22.10.2020 έως την 2.11.2020, στη Σπάρτη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, διέπραξαν δύο περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά, ηλεκτρονική συσκευή και κινητά τηλέφωνα και τρείς περιπτώσεις κλοπών, δίκυκλων μοτοποδηλάτων και μοτοσικλέτας, τα οποία δίκυκλα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον όπως προέκυψε, οι ανήλικοι προμήθευσαν 54χρονο σπαρτιάτη χρυσοχόο με τα αφαιρεθέντα χρυσαφικά, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος και σε συνέχεια σε έρευνα που έγινε σε κατάστημα του, βρέθηκαν αυτά και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους, ενώ συνελήφθη ο 54χρονος που διατηρεί κατάστημα στη Σπάρτη στην οδό Διοσκούρων, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Στην κατοχή των ανηλίκων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρήματα, ως προερχόμενα από την τέλεση αξιόποινης πράξης, ενώ τα λοιπά αφαιρεθέντα αντικείμενα βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε αγροτική περιοχή του Δήμου Σπάρτης, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Ειδήσεις σήμερα:

Covid-19: «Έκρηξη» στην Αχαϊα, δοκιμάζονται Μεσσηνία - Κορινθία, αντέχει η Λακωνία!

Πρόβλημα με την ελιά Καλαμών

Οι έμποροι της Πελοποννήσου ζητούν «εμβόλιο» ρευστότητας άνευ όρων!

Αποφασισμένος να «σπάσει αυγά» ο νέος υποψήφιος δήμαρχος Σπάρτης Χρήστος Πλειώτας! (video)