Σύμφωνα με νέα στοιχεία από την προανακριτική διαδικασία, μαζί με τον ηλικιωμένο τη στιγμή που πυροβόλησε τους δράστες, οι οποίοι κατηγορούνται πως είχαν μπει στο σπίτι του για κλοπή, φέρεται να ήταν και ένα άλλο άτομο

ΜΕΣΣΗΝΗ. Νέα σοκαριστικά στοιχεία για την υπόθεση της δολοφονίας ενός 18χρονου από έναν 63χρονο σε χωριό του Δήμου Μεσσήνης πριν από λίγες εβδομάδες φέρνει στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr. Σύμφωνα με νέα στοιχεία από την προανακριτική διαδικασία, μαζί με τον ηλικιωμένο τη στιγμή που πυροβόλησε τους δράστες, οι οποίοι κατηγορούνται πως είχαν μπει στο σπίτι του για κλοπή, φέρεται να ήταν και ένα άλλο άτομο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 18χρονου θύματος, Δημήτρης Τσιφιλιτάκος κατέθεσε στον ανακριτή ηχογραφημένη συνομιλία μεταξύ ενός ατόμου και ενός φερόμενου ως εμπλεκόμενου στην υπόθεση, ο οποίος εμφανίζεται να έχει «βοηθήσει» τον 63χρονο. Σύμφωνα με δικηγόρο της οικογένειας του θύματος αμέσως μετά τον τραυματισμό του από τον 63χρονο έγινε μία «καταδίωξη, ένα ανθρωποκυνηγητό», όπου φαίνεται πως είχε εμπλοκή και ένας συγχωριανός του 63χρονου.

Ο δεύτερος άνδρας ο οποίος φέρεται να βοήθησε τον ηλικιωμένο είχε καταθέσει αρχικά στους αστυνομικούς πως «δεν είδα να έχει όπλο, δεν άκουσα πυροβολισμούς».

Είναι χαρακτηριστικοί οι εξής διάλογοι μεταξύ του φερόμενου ως εμπλεκόμενου στην υπόθεση και τρίτου ατόμου που αποκαλύπτει σήμερα το protothema.gr:

«Του λέω φέρε δω βγάλτο εδώ πέρα πήγαινε να ρίξω με την καραμπίνα και να ντουφεκίσουμε μέσα στα καλάμια χαμηλά και του λέω άσε το ντουφέκι κάτω ρε βγες βγες μου λέει ρίξε τρεις στον αέρα και κάποιος να φύγει».

«Ναι».

«Και ρίχνω εγώ τρεις στον αέρα».

«Ναι» «Δεν ξέρω αν βοήθησα εγώ λέμε και ποιο παιδί ντουφέκισα εγώ, καταρχάς όλη την κατάθεση την έχει δώσει στην αστυνομία».

«Ο γέρος τα λέει αυτά εσύ προχθές μου είπε ότι πήρες το γέρο και ψάχνατε τα παιδιά».

«Προχθές τι σου είπα εγώ. Ο γέρος έψαχνε για τα παιδιά για να πάρει τα χρυσαφικά».

Σε άλλο σημείο της ηχογραφημένης αναφέρονται τα εξής, τα οποία αποκαλύπτουν την εμπλοκή του δεύτερου ατόμου, το οποίο φέρεται να έχει καταθέσει διαφορετική εκδοχή στις αστυνομικές αρχές:

«Από το χωριό το είπε σε κάποιο παιδί εδώ. Εγώ ξέρεις ότι έχουμε πει μπαμ. Από το χωριό που το πες σε άλλο παιδί ότι έριχνες και εσύ.»

«Ρε εγώ δεν σε πήρε τηλέφωνα και σου είπα έγινε το και το; Εγώ δεν σου είπα μόνος μου ότι έριξα στον αέρα για να ηρεμήσει ο γέρος και να φύγει»

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 18χρονου θύματος, Δημήτρης Τσιφιλιτάκος δήλωσε στο protothema.gr πως: «Ο 63χρονος προκειμένου να ανακτήσει τα χρυσαφικά που του αφαίρεσαν, αφότου πυροβόλησε δύο φορές και τραυμάτισε τον 18χρονο που διέφυγε, καταδίωξε με το κυνηγετικό του όπλο τόσο τον 18χρονο ο οποίος ξεψύχησε, όσο και τους άλλους δύο ανήλικους που είχαν διαφύγει».

«Κατά την καταδίωξη προκύπτει όμως η εμπλοκή και άλλου ατόμου το οποίο ενώ κατέθεσε ως μάρτυρας κατά την αστυνομική προανάκριση απέκρυψε τα ανωτέρω συμβάντα, όπως επίσης και ο 63χρονος απέκρυψε ότι καταδίωξε με το κυνηγητικό του όπλο τους διαφυγόντες για να ξαναπάρει τα χρυσαφικά, και για τους τρείς κάλυκες φυσιγγιών κυνηγετικού όπλου που βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων στην αυλή της οικίας του, παραπειστικά κατέθεσε ότι «το προηγούμενο βράδυ είχε πυροβολήσει τρείς φορές με το δίκαννο στον αέρα γιατί είχαν πλησιάσει στο κοτέτσι του τσακάλια», συνέχισε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Η δικογραφία και το χρονικό της υπόθεσης της υπόθεσης

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία, οι τρεις δράστες (σ.σ. οι δυο ανήλικοι) όντως εισέβαλαν στο σπίτι του ηλικιωμένου για να ληστέψουν από ανασφάλιστη πόρτα. Ο 18χρονος που έχασε τη ζωή του κατάφερε να αρπάξει ένα κουτί με κάποια χρυσαφικά. Ο ηλικιωμένος αντιλήφθηκε τη συνέβη και άρχισε να φωνάζει. Οι δυο ανήλικοι συνεργοί του 18χρονου διέφυγαν πηδώντας από το μπαλκόνι. Ο νεαρός, ωστόσο, σύμφωνα με τη δικογραφία απώθησε τον ηλικιωμένο και διέφυγε και αυτός από το ίδιο σημείο.

Τότε ο ηλικιωμένος πήγε στην κρεβατοκάμαρά του και πήρε την καραμπίνα του, βγήκε στο μπαλκόνι και αρχισε να πυροβολεί κατά των τριών δραστών. Οι πυροβολισμοί όπως τονίζεται στη δικογραφία έγιναν από απόσταση 11 μέτρων, με αποτέλεσμα να βρουν τον έναν από τους δράστες στην κοιλιά και τον θώρακα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην έκθεση αυτοψίας που έγινε στο σπίτι του ηλικιωμένου βρέθηκαν πέντε κάλυκες αλλά και κηλίδες αίματος πάνω στην μάντρα από την οποία προσπάθησε να διαφύγει ο νεαρός που έχασε τη ζωή του.