MANH. Με την κατάθεση μαρτύρων συνεχίστηκε χθές στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καλαμάτας, η δίκη του ιερέα από τη Μάνη που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε ένα κορίτσι μόλις 12 ετών, υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του 2019.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν οι δύο κόρες του ιερέα, που από την πρώτη στιγμή δεν πίστεψαν ότι ο πατέρας τους ασέλγησε στο κορίτσι. Μίλησαν για το ήθος του αλλά και πως βοηθούσε πάντα όλους τους ανθρώπους.

Ως μάρτυρας κατέθεσε και μια συγχωριανή του ιερέα, η οποία υποστήριξε ότι το παιδί το έβλεπε χαμογελαστό και πως ποτέ δεν είχε διαμαρτυρηθεί για τη συμπεριφορά του ιερέα. Μάλιστα, υποστήριξε ότι όταν μετέφεραν τη 12χρονη στο «Χαμόγελο του Παιδιού», το κορίτσι έκλαιγε και ζητούσε να επιστρέψει στον ιερέα.

Εκτός του ιερέα, κατηγορούμενος είναι και ο παππούς του παιδιού, καθώς η ανήλικη, όπως ανέφερε στις καταθέσεις της, ασελγούσαν πάνω της και την κακοποιούσαν.

Ο δικηγόρος του ιερέα, Νίκος Ιωάννου, δήλωσε στο star.gr: «Το Δικαστήριο είχε σήμερα την ευκαιρία, μέσα από δημόσια έγγραφα που καταθέσαμε, να δει την αλληλουχία των πραγματικών περιστατικών και να αντιληφθεί ότι η ανήλικη περιέβαλε τον ιερέα με αγάπη, θεωρώντας και αποκαλώντας τον "μπαμπά", ακόμα και χρόνια μετά από τη φερόμενη καταγγελία της δήθεν ασέλγειας.

Ομοίως από δημόσια έγγραφα έχει αποδειχθεί ότι -ευτυχώς!- το παιδί δε φέρει κανένα ίχνος κακοποίησης, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική αλλά και την παιδοψυχιατρική εκτίμηση. Επίσης, για πρώτη φορά η υπεράσπιση, παρουσίασε άγνωστα μέχρι ώρας ιατρικά έγγραφα από το Καραμαγδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, όπου το παιδί είχε εξετασθεί αμέσως μετά την αποχώρησή του από τον ιερέα και τη μητέρα του, και είχε βρεθεί όχι απλά μη κακοποιημένο, αλλά να χαίρει άκρας υγείας.

Δυστυχώς δεν είναι εφικτό μέσα στο στενό δημοσιογραφικό χώρο και χρόνο να παρουσιαστεί το σύνολο της σωρείας των αδιάσειστων αθωωτικών αποδείξεων. Τα πάντα θα διαφανούν, έχω την ισχυρή πεποίθηση από την απόφαση του Δικαστηρίου».

Πηγή: Star.gr