ΑΡΚΑΔΙΑ. Το σύστημα FireHUb του Κέντρου Επιστημών Παρατήρησης της Γης και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης BEYOND του ΙΑΑΔΕΤ/ Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ανίχνευσε χθες την πυρκαγιά στην Αρκαδία, στην περιοχή Κεραστάρη Βαλτετσίου

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 46 πυροσβέστες με 8μελή ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 16 οχήματα. Οι δυνάμεις αργότερα ενισχύθηκαν από ένα ελικόπτερο, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, υδροφόρες των δήμων και χωματουργικά μηχανήματα της ΔΕΗ. Επίσης ενισχύθηκαν με 4 ακόμα οχήματα και βοηθητικά δήμων και Περιφέρειας. Παρών στον συντονισμό ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης.

Η φωτιά αυτή τη στιγμή δε έχει ενεργό μέτωπο αλλά όλες οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή. Να σημειωθεί ότι χθες, μετά την παρέμβαση των δύο πυροσβεστικών αεροπλάνων και ενός ελικοπτέρου, έσβησαν δυνατές εστίες και δύσβατες περιοχές που λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή κατηύθυναν την φωτιά προς το χωρίο Ασέα Αρκαδίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν καεί περίπου 450 στρέμματα δάσους από πεύκα και βελανιδιές ενώ το ανακριτικό της Πυροσβεστικής ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς.

Video: PNA.gr