ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Καλαβρύτων με την απόφασή του που εκδόθηκε την Παρασκευή 23-04-2021 το βράδυ και μετά τη πάροδο 7 μίση μηνών διάρκεια δίκης, καταδίκασε 58χρόνο, κάτοικο Αχαΐας, σε συνολική ποινή φυλάκισης 8 ετών, για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια (κόρη του) και για τα πλημμελήματα της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης κατά συρροή και απειλών σε βάρος των μελών της οικογενείας του. Ο 58χρονος αρχικά είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος με ένταλμα προσωρινής κράτησης της ανακρίτριας Πατρών και με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών

Ο καταδικασθείς, καταγγέλθηκε από την κόρη του, ότι ασελγούσε σε βάρος της στην ηλικία των 15 και 16 ετών, ενώ η καταγγελία συνοδευόταν από δυο εκθέσεις παιδοψυχιατρικής εκτιμήσεως, ως προς την αξιοπιστία της καταθέσεως της ανήλικης, η μια δε εξ αυτών δικαστική κατόπιν προηγούμενης απόφασης του ΜΟΔ Καλαβρύτων, δεν υπήρξαν όμως αντικειμενικά αποδεικτικά στοιχεία.

Όπως γράφει το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαβρύτων, παρά την αντίθετη πρόταση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαβρύτων να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικές περιστάσεις, που θα οδηγούσαν στη μείωση των ποινών και να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση, αποφάσισε ότι θα έπρεπε να αναγνωριστούν υπέρ του καταδικασθέντος τα ελαφρυντικά του άρθρου 84 παρ. 2 περιπτώσεις α,ε του Ν.Π.Κ, δηλαδή ότι ο υπαίτιος έζησε σύννομα έως το χρόνο που έγινε το έγκλημα, ότι συμπεριφέρθηκε καλά για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την πράξη του και ότι η έφεση θα πρέπει να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, υπό όρους, και να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης τελεσίδικα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) Πατρών.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαβρύτων ζήτησε να ασκηθεί έφεση από τον Εισαγγελέα Εφετών Πατρών κατά της απόφασης του ΜΟΔ Καλαβρύτων ως προς το σκέλος για τη μη αναγνώριση των ελαφρυντικών και τη μείωση των ποινών, έτσι ώστε να εκδικαστεί εκ νέου εξ αρχής η ως άνω υπόθεση στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών.