ΚΟΡΙΝΘΙΑ. Συνελήφθησαν, στις 9.5.2021 το βράδυ, στο Βραχάτι Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, δύο (2) άτομα, 25χρονος ημεδαπός και 29χρονος αλλοδαπός, γιατί σε έλεγχο που έγινε σε μοτοποδήλατο, βρέθηκαν να κατέχουν μικροποσότητες κάνναβης και ζυγαριά ακριβείας, τα οποία κατασχέθηκαν. Σε έρευνα που ακολούθησε σε σημείο πλησίον της οικίας του 25χρονου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου-Βόχας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -145- γραμμαρίων και -1- ζυγαριά ακριβείας. Επιπλέον, όπως προέκυψε, ο 25χρονος οδηγούσε το μοτοποδήλατο στερούμενος άδειας ικανότητας οδηγήσεως. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου – Βόχας.

Συνελήφθη, στις 8.5.2021 το απόγευμα, στο Κιάτο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, 38χρονη ημεδαπή, γιατί λίγο νωρίτερα είχε αφαιρέσει χρήματα από τσάντα ημεδαπής, μέρος των οποίων βρέθηκαν και της αποδόθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων.

Συνελήφθη, στις 7.5.2021 το πρωί, στο Κιάτο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Κορινθίας, 62χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους -5,8- γραμμαρίων, ποσότητα μεθαδόνης, συνολικού βάρους -77- γραμμαρίων και αντικείμενα χρήσης ναρκωτικών ουσιών με υπολείμματα ηρωίνης, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων.

Συνελήφθησαν, στις 7.5.2021 το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 20 και 25 ετών, αντίστοιχα, γιατί ενώ οι αστυνομικοί έκαναν σήμα σε όχημα που επέβαιναν για τη διενέργεια ελέγχου, προσπάθησαν να διαφύγουν και παράλληλα απέρριψαν από το όχημα, μικροποσότητα κάνναβης, η οποία βρέθηκε και κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου-Βόχας.

ΛΑΚΩΝΙΑ. Συνελήφθησαν, στις 7.5.2021 το μεσημέρι, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, δύο (2) ημεδαποί, 22χρονος και 56χρονη, αντίστοιχα, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν πλήθος χρυσαφικών, τα οποία όπως ισχυρίστηκαν τα είχαν προμηθευτεί από έτερο άτομο έναντι χρηματικού ποσού. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, μέρος των χρυσαφικών είχαν αφαιρεθεί από -2- ξεχωριστές περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, την 11.10.2019 στο Γύθειο Λακωνίας και την 25/26.2.2021 στην Σπάρτης Λακωνίας, αντίστοιχα, όπου και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία τους, στο Γύθειο Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, επίσης, πλήθος κοσμημάτων την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. Τα κατασχεθέντα φυλάσσονται προσωρινά στο Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης προκειμένου να εξακριβωθεί η προέλευσή τους. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.

Συνελήφθη, στις 8.5.2021 το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 49χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -4- βεγγαλικά. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.

Συνελήφθη, στις 8.5.2021 το πρωί, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 36χρονος αλλοδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε όχημα του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -63- κροτίδες. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Συνελήφθη, στις 7.5.2021 το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 41χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους -10,8- γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Εξιχνίαση κλοπών

ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε επιχειρήσεις, που είχαν γίνει την 3.5.2021, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ. Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικία, που είχε γίνει την 7.5.2021, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 19χρονου ημεδαπού, για απόπειρα κλοπής.