ΕΛΛΑΔΑ. Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση είναι ο 30χρονος ο οποίος δολοφόνησε την 26χρονη Γαρυφαλλιά κατά την διάρκεια των διακοπών τους στην Φολέγανδρο.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της, ο συλληφθείς, ο οποίος παραδέχτηκε την ενοχή του, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.

Μετά την αρχική εξαφάνισή του για αρκετές ώρες και τελικά τον εντοπισμό του, ο 30χρονος ομολόγησε τα ξημερώματα της Κυριακής την πράξη του στους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Όπως είπε στις Αρχές, οι δυο τους τσακώνονταν τις τελευταίες ημέρες. Το ίδιο έγινε και το μοιραίο μεσημέρι της Παρασκευής ενώ βρίσκονταν εν κινήσει στο αυτοκίνητο. Εκείνος έβγαλε εκτός δρόμου το όχημα και το έριξε στην βραχώδη πλαγιά 30 μέτρα, ενώ σε άλλα τόσα θα έπεφταν στην θάλασσα. Η κοπέλα βγήκε έξω, την ακολούθησε και την έσπρωξε στη θάλασσα. Χτύπησε σε κάποια βράχια και κατέληξε στη θάλασσα. Υποστήριξε ότι βούτηξε και αυτός στην θάλασσα για να την βοηθήσει αλλά όταν την βρήκε αναίσθητη τράπηκε σε φυγή.

Δείτε το αυτοκίνητο στα βράχια:


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθη χθες (17.07.2021) το βράδυ στη Φολέγανδρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Φολέγανδρου και του Τμήματος Ασφαλείας Σύρου-Ερμούπολης, 30χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση 26χρονης ημεδαπής.

Ειδικότερα, ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, προχθές (16.07.2021) το απόγευμα ανασύρθηκε η ημεδαπή χωρίς τις αισθήσεις της από τη θαλάσσια περιοχή «Λυγαριά» Φολεγάνδρου και μεταφέρθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η προανακριτική έρευνα για το περιστατικό, αρχικά, ανατέθηκε από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή στον Λιμενικό Σταθμό Φολεγάνδρου, ενώ στις έρευνες συνέδραμαν κλιμάκιο του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου και στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Σύρου – Ερμούπολης, που μετέβησαν άμεσα στη Φολέγανδρο.

Στο πλαίσιο των ερευνών αναζητήθηκε ο 30χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς απογευματινές ώρες χθες (17.07.2021) σε βραχώδη θέση κοντά στη θαλάσσια περιοχή, όπου ανευρέθηκε η σωρός της 26χρονης και προσήχθη στον Λιμενικό Σταθμό Φολεγάνδρου.

Από τη διερεύνηση, συλλογή και συνδυαστική εξέταση των δεδομένων της υπόθεσης προέκυψαν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας και η προανακριτική έρευνα ανατέθηκε στη Ελληνική Αστυνομία.

Στο νησί κλήθηκε και μετέβη πρωινές ώρες σήμερα και κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς υποβοήθηση του προανακριτικού έργου.

Όπως προέκυψε, μεσημβρινές ώρες προχθές (16.07.2021) o 30χρονος επιβαίνοντας με την 26χρονη σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καυγάδισαν, εξετράπησαν της πορείας τους σε βραχώδη περιοχή και όταν η 26χρονη βγήκε από το όχημα την ακολούθησε σε απόκρημνο σημείο, όπου διαπληκτίστηκαν και την έσπρωξε προς τη θάλασσα.

Στη συνέχεια, όταν διαπίστωσε ότι η 26χρονη είχε χάσει τις αισθήσεις της, απομακρύνθηκε από το σημείο, εγκαταλείποντας τα προσωπικά του αντικείμενα, έως ότου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς.

Ο συλληφθείς, ο οποίος παραδέχτηκε την ενοχή του, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.

«Να σαπίσει στη φυλακή, μας κατέστρεψε»

Ξεχειλίζει από οργή ο πατέρας της 26χρονης αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς, Κώστας Ψαράκος για τον 30χρονο δράστη, δολοφόνο της κόρης του, ο οποίος ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως οι ανέμελες καλοκαιρινές διακοπές του παιδιού του στην Φολέγανδρο κατέληξαν σε τραγωδία.

Κρατώντας την ψυχραιμία του όσο αυτό βέβαια μπορεί να γίνει για έναν πατέρα που του δολοφόνησαν την πρωτότοκη κόρη, μίλησε στο protothema,gr εκφράζοντας την οργή του αλλά και την άποψή του να μην θρηνήσουν άλλε οικογένειες το χαμό των κοριτσιών τους.

«Να σαπίσει στη φυλακή. Να του επιβληθεί η μεγαλύτερη ποινή που υπάρχει αυτή τη στιγμή από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Σκότωσε το παιδί μου. Από την πρώτη στιγμή, κάτι μου έλεγε μέσα μου ότι πρόκειται για φόνο κι όχι για δυστύχημα. Από την αρχή πίστεψα ότι αυτός είναι ο δολοφόνος της κόρης μου. Μας κατέστρεψε. Κατέστρεψε την οικογένειά μου, μας ισοπέδωσε. Τα μικρότερα αδέρφια της Γαρυφαλλιάς ακόμα την περιμένουν να γυρίσει στο σπίτι. Ήταν μια αξιόλογη κοπέλα και επιστήμονας. Ήταν χαρούμενη που θα πήγαινε διακοπές και δεν μπορώ να πιστέψω ότι γυρίζει νεκρή. Δεν θέλω να θρηνήσουμε άλλα κορίτσια»

Η κηδεία της Γαρυφαλλιάς θα γίνει αύριο στις 6:00 στον Αγ. Γεώργιο Βέλου Κορινθίας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις