ΕΛΛΑΔΑ. Την προφυλάκιση του 30χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας, μετά την απολογία του στα δικαστήρια της Νάξου.

Η υπεράσπιση προσπάθησε να πείσει ότι ο 30χρονος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας. Ωστόσο ανακριτής και εισαγγελέας δεν πείσθηκαν, κρίνοντας ότι ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος ξυλοκόπησε και σκότωσε το θύμα με πρόθεση, ενώ διέταξαν τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Η απολογία του έγινε μετά το εξιτήριο που πήρε ο 30χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος από το Κέντρο Υγείας Νάξου, καθώς αισθάθηκε αδιαθεσία χθες το απόγευμα. Πάντως, πληροφορίες από το περιβάλλον του, που δεν επιβεβαιώθηκαν, έκαναν λόγο για απόπειρα αυτοκτονίας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Κόλαφος είναι η ιατροδικαστική έκθεση για τον 30χρονο δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, αφού αποδεικνύει ότι, πριν την πετάξει στη θάλασσα, την χτύπησε τόσο πολύ, ώστε να χάσει τις αισθήσεις της.

«Την χτύπησε και την έσερνε στα βράχια», μέχρι που την έριξε στη θάλασσα, όπου ο θάνατός της προήλθε από πνιγμό, όπως αναφέρει η έκθεση.

Παράλληλα το σώμα της Γαρυφαλλιάς είχε και εκδορές, στοιχείο που κάνει τον ιατροδικαστή να μιλά για σύρσιμό της από τον δολοφόνο της.

Επιβεβαιώθηκε, τέλος, για μια ακόμη φορά ότι η άτυχη 26χρονη είχε τις αισθήσεις της όταν ο 30χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος την έσπρωξε στη θάλασσα και ο θάνατός της προήλθε από πνιγμό.

Η τελική έκθεση του ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα θα παραδοθεί στον εισαγγελέα αφού εκδοθούν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Αλέξης Κούγιας: «Να προσέξουν»

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, Αλέξης Κούγιας, προχώρησε σε δήλωση το πρωί της Πέμπτης, απευθύνοντας προειδοποίηση προς την υπεράσπιση.

«Να προσέξουν πάρα πολύ τόσο ο δράστης του εγκλήματος εις βάρος της αείμνηστης θυγατέρας των εντολέων μου όσο και ο συνήγορός του, γιατί τους ίδιους κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως είχε προβάλει και ο έλληνας δράστης της αποτρόπαιας ανθρωποκτονίας εις βάρος της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη και στο τέλος με την απόφαση, την οποίαν εξέδωσε το ΜΟΔ Αθηνών, εκτός της ισοβίου καθείρξεως, που επέβαλε στον δράστη, αγνοώντας παμψηφεί τους ισχυρισμούς του περί ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, οδήγησε ως κατηγορούμενους στο δικαστήριο, τόσο τον ψυχίατρο, που βεβαίωνε ότι ο δράστης είναι ψυχασθενής, όσο και τον δράστη ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της ψευδούς βεβαιώσεως. Αυτά και θα επανέλθω μόλις έχω στα χέρια μου τη δικογραφία», αναφέρει ο κ. Κούγιας.

Τι είχε υποστηρίξει ο 30χρονος

Το φονικό σημειώθηκε ενώ ο 30χρονος βρισκόταν στο νησί της Φολεγάνδρου με την Γαρυφαλλιά για διακοπές. Στην ομολογία του στους αστυνομικούς, υποστήριξε ότι τον τελευταίο καιρό το ζευγάρι είχε συχνούς καυγάδες. Eνας τέτοιος καυγάς - σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του - ξέσπασε την ώρα που βρίσκονταν στο όχημά τους το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

Την ώρα της λογομαχίας τους, ο 30χρονος, όπως περιέγραψε στους άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών, έβγαλε εκτός δρόμου το αυτοκίνητο και το έριξε σε βραχώδη πλαγιά.

Η 26χρονη βγήκε από το όχημα -όπως είχαν δηλώσει και οι αυτόπτες μάρτυρες- με τον δολοφόνο της να την ακολουθεί και να την σπρώχνει στα βράχια. Είπε, πως χτύπησε σε κάποια βράχια και στη συνέχεια το σώμα της κατέληξε στη θάλασσα. Ο ίδιος -σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζεται- βούτηξε στη θάλασσα για να την βοηθήσει, αλλά την βρήκε αναίσθητη και τράπηκε σε φυγή.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις