ΑΧΑΪΑ. Νέα μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Πάτρα, αυτή τη φορά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ελεκίστρα, στις παρυφές της Πάτρας. Η φωτιά έχει εξαπλωθεί στο γειτονικό Σούλι Πάτρας, όπου καίγονται σπίτια. Λίγο μετά τις 3 δόθηκε εντολή εκκένωσης από την Πυροσβεστική.

Η περιμετρική οδός έχει κλείσει στο ύψος του Γλάυκου, ενώ εκκενώθηκε και ο καταυλισμός των Ρομά στον Ριγανόκαμπο.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, ενώ την τελευταία ώρα ενισχύονται τόσο τα επίγεια όσο και τα εναέρια μέσα. Πιο συγκεκριμένα, επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Στην περιοχή πνέουν ισχυρή άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Έχουν καεί σπίτια»

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης μιλώντας στο Newsbomb.gr, δήλωσε πως, «η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη. Η φωτιά εξαπλώνεται με τρομερή ταχύτητα. Έχουν καεί δύο σπίτια στην περιοχή του Σούλι, μέχρι αυτή την ώρα. Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τις κατοικίες τους. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι. Υπάρχει και δεύτερη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Δροσιάς στο Δήμο Ερυμάνθου, έχει εκκενωθεί και εκεί ο οικισμός. Στα σημεία έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις, έχουμε ζητήσει και ενισχύσεις».

Χτυπούν καμπάνες για εκκένωση οικισμών

Έκλεισε η Περιμετρική στο ύψος του Γλαύκου. Εκκενώνεται ο καταυλισμός των ρομά στον Ριγανόκαμπο ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τραυματίστηκε πυροσβέστης στο Σούλι. Ακόμα και το κέντρο της Πάτρας έχει γεμίσει με καπνούς.

Σύμφωνα με το thebest.gr αυτή την ώρα οι φλόγες έχουν επεκταθεί προς Ριγανόκαμπο. Χτυπούν καμπάνες για εκκένωση οικισμών. Εκλεισε η Περιμετρική στο ύψος των Μποζαϊτικων. Σπεύδουν αστυνομικές δυνάμεις προς Καρυά.

Σκηνές εφιαλτικές στο Σούλι. Οι κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους παρά τις εκκλήσεις της αστυνομίας άνδρες της οποίας τους καλούν να φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Κλείνουν οι δρόμοι

Λόγω της φωτιάς στην Ελεκίστρα, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, έκλεισε η μεγάλη Περιμετρική της Πάτρας.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία αλλά και την Ολυμπία Οδό, για να μην κινδυνεύσουν οι διερχόμενοι οδηγοί αλλά και να βοηθηθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο, αποφασίστηκε να διακοπή η κυκλοφορία στον μεγάλο οδικό άξονα της Πάτρας.

Δυνάμεις της Τροχαίας βρίσκονται σε σημεία του δρόμου και να εκτρέπουν την κυκλοφορία των οχημάτων σε δρόμους εντός πόλης.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης είναι συνεχώς παρών στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις