ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Αποφασίζεται η συνέχιση της προσωρινής και πλήρης διακοπής της κυκλοφορίας των οχημάτων για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και τροχαίων ατυχημάτων, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιών σε περιοχές της Ν. Μεσσηνίας και περιοχές του Ν. Αρκαδίας, από ώρα 07:00΄της 07-08-2021 έως και μέχρι εξάλειψης των προκληθέντων από την πυρκαγιά δυσμενών συνθηκών ορατότητας και λοιπών κινδύνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη (εδαφικής αρμοδιότητας της Δ.Α. Αρκαδίας):

  • Των Ι.Χ.Ε. οχημάτων και λεωφορείων, στο τμήμα του Ν.Α.Α.Τ.Κ. από το ύψος του Α/Κ Παραδεισίων (χ/θ198,6) έως τον Α/Κ Τσακώνας (χ/θ 210,6), όπου η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της Π.Ε.Ο. Τρίπολης –Καλαμάτας.
  • Φορτηγών οχημάτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στο τμήμα του Ν.Α.Α.Τ.Κ. από το ύψος του Α/Κ Παραδεισίων (χ/θ198,6) έως τον Α/Κ Τσακώνας (χ/θ 210,6).

Της παραπάνω απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας εξαιρούνται :

  • Τα οχήματα οδικής βοήθειας
  • Βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
  • Βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης.
  • Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης (Ε.Κ.Α.Β., Π.Υ. κ.λ.π.)

Η ανωτέρω ρύθμιση δύναται να παραταθεί ή να μειωθεί και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν, κατά την κρίση του Επικεφαλής των μέτρων του Τ.Τ. Αυτ. Κεντ. Πελ-σου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις