ΜΑΝΗ. Εισροή υδάτων παρουσιάστηκε, τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 29/8, στο ιστιοφόρο «SOA», με σημαία Γαλλίας, που έπλεε με 5 αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή της Χαλικιάς στον Μεσσηνιακό Κόλπο.

Αφού ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Γυθείου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έρευνας και διάσωσης:

Στο σημείο έσπευσαν τα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής «ΧΡΥΣΑΛΕΝΑ» Ν.Π.8169 και «ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ» Λ.Γ.2098 καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Διαπιστώθηκε ότι το ιστιοφόρο βρισκόταν σε απόσταση περίπου 100μ από την ακτή έχοντας πρωραία κλίση.

Στη συνέχεια, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας παρέλαβε έναν εκ των επιβαινόντων του «SOA», ενώ οι υπόλοιποι 4 επιβαίνοντες μετεπιβιβάστηκαν σε σωστικές σχεδίες από όπου περισυλλέγησαν από τα ανωτέρω ιδιωτικά σκάφη και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε διπλανή ακτή του Μέζαπου, του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Μετά την άφιξή τους στην ξηρά τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Απαγόρευση απόπλου

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «SOA» μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ συνελήφθη ο 75χρονος Κυβερνήτης του σκάφους για παράβαση του άρθρου 277 του Π.Κ.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ τέθηκαν σε ετοιμότητα υλικά και μέσα απορρύπανσης για προληπτικούς λόγους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις