ΛΑΚΩΝΙΑ. Δύο ημεδαποί, ηλικίας 21 και 18 ετών, συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 10/9, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης με συνδρομή της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για 9 διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ευρώτα και Σπάρτης.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 7/9 έως και 9/9, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ευρώτα και Σπάρτης, διέπραξαν συνολικά:

  • 8 κλοπές σε αντλιοστάσια - γεωτρήσεις και
  • 1 κλοπή σε θερμοκήπιο

Έρευνα σε κατοικίες

Μετά από άμεση κινητοποίηση, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανωτέρω και τους συνέλαβαν, ενώ σε έρευνα που έγινε σε οικίες τους και παραπλήσιους χώρους αυτών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, μερικώς καμένα τμήματα καλωδίων, καθώς και πλαστικών περιτυλιγμάτων αυτών.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χάλκινα καλώδια, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 18.000 €, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Στον Εισαγγελέα ολοταχώς…

Οι ανωτέρω θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις