ΤΡΙΠΟΛΗ. Συναγερμός σήμανε χθες (4/10) στο Κατάστημα Κράτησης της Τριπόλεως, γύρω στις 8.00 το βράδυ, όταν ένας 26χρονος αλλοδαπός κρατούμενος, επιχείρησε να αποδράσει.

Ο κρατούμενος σύμφωνα με την ert.gr, είχε τεθεί σε καθεστώς καραντίνας όπως προβλέπεται από τον κανονισμό τήρησης των μέτρων για τον κορονοϊό, γιατί είχε μεταφερθεί από άλλο κατάστημα κράτησης.

Την ώρα που προαυλίζονταν μόνος του προσπάθησε να αναρριχηθεί σε κτίσμα της φυλακής προκειμένου να βγει στη εξωτερική περίφραξη και από εκεί να αποδράσει.

Έγινε αντιληπτός από τους εξωτερικούς φρουρούς του καταστήματος κράτησης της Τρίπολης, αμέσως ενεργοποίησαν τον συναγερμό, στη συνέχεια τον προειδοποίησαν να σταματήσει με λεκτική παραίνεση, ο κρατούμενος δεν υπάκουσε και κινήθηκε προς την εξωτερική νεκρή ζώνη.

Οι εξωτερικοί φρουροί προχωρήσαν σε προειδοποιητικές βολές για να σταματήσουν τελικά την απόδρασή.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Κ.Κ. Τρίπολης και το σύνολο των μελών του, με δελτίο τύπου που εξέδωσε, «εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους σκοπούς Ε.Χ. και Μ.Γ. , καθώς και στους εκτελούντες υπηρεσία περιπόλου και επιφυλακής συναδέλφους που έσπευσαν άμεσα να «καλύψουν» τον τομέα απόδρασης.

Οι προαναφερθέντες συνάδελφοι, ενεργώντας με άψογο επαγγελματισμό και επαγρύπνηση, επιτέλεσαν το καθήκον τους στο ακέραιο προς ωφέλεια του κοινωνικού συνόλου».
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις