ΑΡΚΑΔΙΑ. Ο Αστυνομικός Διευθυντής Αρκαδίας αποφάσισε τις παρακάτω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος -Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο - Σπάρτη και ειδικότερα: από την χ/θ 138,100 έως και την χ/θ 139,500 σήραγγα Αρτεμισίου (εδαφικής αρμοδιότητας της Δ.Α. Αρκαδίας).

Από την Δευτέρα (11/10/2021) και ώρα 09.00 έως την Παρασκευή (15/10/2021) και ώρα 16.00, παράκαμψη της κυκλοφορίας προς Αθήνα και μετάθεσή της, σε μία λωρίδα στον κλάδο της σήραγγας της κατεύθυνσης προς Καλαμάτα (Αρτεμίσιο - Κ). Από τον κλάδο αυτό, θα εξυπηρετηθούν αμφότερες οι κατευθύνσεις, σε μία λωρίδα κυκλοφορίας έκαστη (contraflow). Σε όλο το διάστημα ισχύος των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων από τη Σήραγγα Αρτεμισίου, από τις 09:00 το πρωί έως και το βράδυ στις 20:00, βάσει του Πρακτικού αριθμ. 111(4/8/2011) της Διοικητικής Αρχής Σηράγγων.

Η Τεχνική εταιρεία ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. υποχρεούται σε όλη τη διάρκεια των εργασιών να τοποθετεί και να συντηρεί , σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία την Πρότυπη Τεχνική Προδιαγραφή σήμανσης εκτελούμενων έργων και τα Εγχειρίδια Λειτουργίας, τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης, φανούς, αντανακλαστικά, προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες καθώς επίσης και να λαμβάνει όλα τα μέτρα που απαιτούνται, ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη της, η ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, σύμφωνα με τα ανωτέρω και το άρθρο 9 του Ν. 2699/99 (ΚΟΚ). Επιπρόσθετα, οφείλει να ενημερώνει έγκαιρα τους χρήστες, με κάθε πρόσφορο μέσο (Μ.Μ.Ε., ιστότοπο της, εισπράκτορες διοδίων κ.λ.π.) για την ισχύ των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις