ΑΙΓΙΟ. Θηλυκή συμμορία στο Αίγιο. Είχαν τη δική τους μεθοδολογία στην Αχαϊα και κατάφεραν να κερδίσουν μέσα σε λίγους μήνες, πάνω από 2.000 ευρώ. Η μία γυναίκα βρίσκεται ήδη στα χέρια της αστυνομίας.

Συνελήφθη, το μεσημέρι της 30ης-10-2021, στο Αίγιο από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, μια γυναίκα, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε συμμορία και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν ακόμη δύο γυναίκες συνεργούς της συλληφθείσας, οι οποίες αναζητούνται. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, ενεργώντας μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα και αξιοποιώντας στοιχεία που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό τους έργο, εξιχνίασαν συνολικά οκτώ κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, που διαπράχθηκαν από 3-3-2021 μέχρι και 29-10-2021, στο Αίγιο, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 2.200 ευρώ.

Ως προς την μεθοδολογία, που ακολουθούσαν οι δράστιδες επισημαίνεται ότι, ενεργώντας από κοινού, σε ομάδες με διαφορετική σύνθεση, μετέβαιναν πεζές κυρίως τις ημέρες πληρωμής συντάξεων και άλλων επιδομάτων, σε κεντρικά σημεία του Αιγίου, όπου παρατηρείται συνωστισμός και προσέγγιζαν ηλικιωμένους άνδρες, από τους οποίους αφαιρούσαν με την μέθοδο της απασχόλησης χρηματικά ποσά.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών της.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις