ΠΑΤΡΑ. Κατεπείγουσα μεταφορά κρατούμενου στην Πάτρα, που κατάπιε βίδες και ξυραφάκια, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (4/11).

Μάλιστα, λόγω της επικινδυνότητας και της κρισιμότητας του περιστατικού, σύμφωνα με το pelop.gr, πραγματοποιήθηκε μικτή μεταγωγή με τη συμμετοχή τριών εξωτερικών φρουρών και αστυνομικών της ΟΠΚΕ και του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των υπαλλήλων της υπηρεσίας εξωτερικής φύλαξης του Καταστήματος Κράτησης, που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία, αντιδρώντας στην απόφαση της γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής για την απεμπλοκή των αστυνομικών από τις έκτακτες μεταγωγές.

Οι συνολικά 9 συλλήψεις εξωτερικών φρουρών, από αστυνομικούς, έπειτα από μήνυση του διευθυντή των φυλακών για παράβαση καθήκοντος, λόγω άρνησης εκτέλεσης μεταφοράς δυο έκτακτων περιστατικών την Τρίτη, προκάλεσαν αντιδράσεις.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της κατήγγειλε ως «απαράδεκτη και βαθιά αντιδημοκρατική» την αντιμετώπιση των εξωτερικών φρουρών, καταδικάζοντας παράλληλα ενέργειες «που αμφισβητούν ευθέως το δικαίωμά στην απεργία και στόχο έχουν την καταστολή και την τρομοκράτηση των εργαζομένων και καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να πάρει θέση. Ταυτόχρονα απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις κατά των εργαζομένων που συμμετείχαν σε μια, πέρα για πέρα, νόμιμη απεργία».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις