ΣΚΑΛΑ. 6 περιπτώσεις κλοπών και 1 απόπειρα κλοπής, κυρίως σε αρδευτικές εγκαταστάσεις, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα, εξιχνιάστηκαν ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, στη Λακωνία.

Και συνεργοί στη δικογραφία

Ένας 40χρονος ημεδαπός κατηγορείται για τις υποθέσεις αυτές· σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και απόπειρα αυτής, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.

Πιο συγκεκριμένα

Στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Α.Τ. Ευρώτα και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 40χρονος ημεδαπός, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, κατά το χρονικό διάστημα από 14/9 έως 16/11/2021, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, διέπραξαν συνολικά 5 περιπτώσεις κλοπών σε αντλιοστάσιο και γεωτρήσεις, καθώς και 1 απόπειρα κλοπής σε οικία.

Καλώδια χαλκού αξίας άνω των 3.000 €

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει καλώδια χαλκού, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 3.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ κατασχέθηκε και 1όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Στον εισαγγελέα, ολοταχώς…

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του 40χρονου σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων καθώς και για την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών του.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις