ΕΛΛΑΔΑ. Η Ελλάδα ευλόγησε τις θάλασσες και τα ποτάμια της. Αλλά οι θάλασσές της έχουν γίνει ο υγρός τάφος ανθρώπων. Ανθρώπων που ανεξάρτητα από τον λόγο που κατευθύνονται στην Ελλάδα δεν φθάνουν πάντα στη στεριά. Πνιγμένους δεν ξεβράζει το Αιγαίο μόνο στα παράλια της Τουρκίας , όπως το παιδί στη φωτογραφία που συγκλόνισε τον κόσμο.

Στην Πάρο εντοπίστηκε το πτώμα ενός κοριτσιού περίπου 12 ετών. Νωρίτερα στη Νάξο εντοπίστηκαν τρία πτώματα. Εκτιμάται ότι είναι θύματα του ναυαγίου που έγινε πρόσφατα στη Φολέγανδρο.

Νωρίτερα, οι αρχές εντόπισαν άλλα τρία πτώματα σε δύο διαφορετικές παραλίες της Νάξου. Πρώτα βρέθηκε στην Αγιάσο το πτώμα ενός μικρού παιδιού, ένα κορίτσι περίπου 13 ετών. Λίγο αργότερα, στο Πυργάκι εντοπίστηκε το πτώμα μίας γυναίκας 30-35 ετών. Λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε ακόμα ένα πτώμα στην Αγιάσο: πρόκειται για άνδρα περίπου 20-25 ετών.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν στην αναγνώρισή τους. Τα πτώματα θα μεταφερθούν στο νεκροτομείο Πειραιά για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα πτώματα είναι θύματα του ναυαγίου που έγινε πρόσφατα στη Φολέγανδρο.

Ναυάγια σημειώνονται συχνά. Ακόμα και όσοι διασχίζουν το Μυρτώο και πλέουν νότια της Πελοποννήσου δεν είναι βέβαιον ότι θα επιβιώσουν. Η Λακωνία είναι η στεριά της σωτηρίας για όσους επιχειρούν να περάσουν στην Ιταλία αλλά δεν το καταφέρνουν. Οι δυνάμεις αστυνόμευσης αλλά και διάσωσης πρέπει να ενισχυθούν. Οι ροές ανθρώπων, (προσφύγων, λαθρομεταναστών, φυγάδων) είναι συνεχείς.

Κάθε φορά που η Λακωνία υποδέχεται ναυαγούς, στην ουσία αγκαλιάζει παρ΄ ολίγον νεκρούς…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις