ΑΙΓΙΟ. Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου θα αρχίσει σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του 41χρονου Κώστα Δημόπουλου σε φανοποιείο στο Νέο Σούλι Πατρών.

Κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ο 42χρονος σήμερα ιδιοκτήτης του φανοποιείου που από την πρώτη στιγμή υποστήριξε σε Αστυνομία και ανακριτικές αρχές πως βρισκόταν σε άμυνα.

Το έγκλημα είχε γίνει στις 3 Φεβρουαρίου 2020. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δράστη το θύμα τον ενοχλούσε προκλητικά κατά το παρελθόν ενώ είχε βάλει και φωτιά στην επιχείρηση.

Βίντεο έχει καταγράψει τι έγινε τη μοιραία νύχτα. Το θύμα πήγε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στο φανοποιείο και εισβάλλοντας στο χώρο από το φράχτη, ήχησε ο συναγερμός. Αμέσως έτρεξε στο σημείο ο ιδιοκτήτης του συνεργείου με μια καραμπίνα. Εκεί διαπίστωσε ότι ο 41χρονος είχε παραβιάσει το χώρο του και πως κρατούσε μια καραμπίνα και μια κλαδευτήρα.

Ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα και με βούλευμα παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πατρών για ανθρωποκτονία από πρόθεση ενώ αντίθετη ήταν η πρόταση της Εισαγγελέως

Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου Άγγελος Στεργιόπουλος δήλωσε στο Newpost λίγη ώρα πριν την έναρξη της δίκης: «Θα αποδειχθεί η αλήθεια και το δικαστήριο θα προχωρήσει σε αθωωτική κρίση. Ήταν σε άμυνα και αυτό αποδεικνύεται και από το οπτικό υλικό».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις