ΛΑΚΩΝΙΑ. 8 περιπτώσεις κλοπών σε αρδευτικές εγκαταστάσεις και μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η., στην περιοχή της Λακωνίας, εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.

  • Δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται 2 ημεδαποί, ηλικίας 27 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Όπως εξακριβώθηκε, οι δυο τους, κατά το χρονικό διάστημα 14/4 - 7/5/2022, διέπραξαν συνολικά, 8 κλοπές σε γεωτρήσεις, αντλιοστάσια και μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η.,(!) όπου αφαίρεσαν χάλκινα καλώδια και εξαρτήματα.

Μπαξίσι 60.000 €

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ξεπερνά τις 60.000 €.

Αυτά εξακριβώθηκαν στο πλαίσιο της «..μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων».

  • Κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και όχημα

Τέλος, κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και όχημα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων καλωδίων βρέθηκε και αποδόθηκε.

Στον Εισαγγελέα

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις