ΑΡΚΑΔΙΑ. Σε ύφεση βρίσκεται, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες σε δασική έκταση στην περιοχή Ορεινή Μελιγού της Κυνουρίας, στην Αρκαδία.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, αποτελούμενες από 55 πυροσβέστες, με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα, ενώ μέχρι την δύση του ήλιου θα πραγματοποιούν ρίψεις νερού έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης. Στο μεταξύ, με εντολή του αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Αλέξη Ράπανου, κλιμάκιο της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μεταβαίνει στην περιοχή, για την διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς.

Ορεινή Μελιγού Αρκαδίας

Η Ορεινή Μελιγού Αρκαδίας, είναι ένας ορεινός, παραδοσιακός οικισμός της Κυνουρίας. Βρίσκεται χτισμένη σε υψόμετρο 616 μέτρα, σε απόσταση 12 χλμ. δυτικά του Άστρους και δίπλα από το χωριό Άγιος Ιωάννης. Διοικητικά μαζί με την Αγία Αναστασία, τις Πόρτες και τη Χειμερινή Μελιγού αποτελούν την τοπική κοινότητα Μελιγούς που υπάγεται στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις