ΣΠΑΡΤΗ. Η Ελληνική Αστυνομία επικεντρώνει την προσοχή της, ιδιαίτερα, σε δύο περιοχές όπου τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται περιστατικά διαρρήξεων, είτε επιτυχημένα είτε όχι για τους διαρρήκτες.

Στην περιοχή των Αμυκλών Σπάρτης σημειώθηκαν απανωτά κρούσματα κλοπών, απόπειρες κλοπών, κυρίως σε μηχανήματα και εργαλεία συγκομιδής ελιάς. Κατά τις πληροφορίες έγιναν συλλήψεις. Στη Μαγούλα Σπάρτης σημειώθηκε διάρρηξη σε διώροφο σπίτι πάνω στην οδό Καλαμών ενώ η μοναδική ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια βρισκόταν μέσα σε αυτό, απ΄ όπου ο διαρρήκτης αφαίρεσε χρήματα και κοσμήματα.

Στην περιοχή των Αμυκλών οι πολίτες είναι υποψιασμένοι και συχνά εμποδίζουν τους επίδοξους κλέφτες και διαρρήκτες. Στη Μαγούλα όχι τόσο. Η Αστυνομία συνιστά σε όλους να τηρούν τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας και να καλούν της Αστυνομία όταν θεωρούν ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα. Πρέπει να είναι παρατηρητικοί, προσεκτικοί και να ενεργούν προληπτικά. Ο καλός φωτισμός, ο συναγερμός, το σκυλί, η υπάρξη πάντα ενός ατόμου, η μη έκθεση αντικειμένων σε θέα, οι καλή ασφάλεια σε πόρτες και παράθυρα, η χρήση καμερών, θα εμποδίσουν, θα κάνουν δυσκολότερη τη δουλειά των διαρρηκτών και θα τους αποτρέψουν. Πάντα όμως υπάρχει η πιθανότητα, όλα αυτά να τα ξεπεράσουν γι αυτό χρειάζεται εγρήγορση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις