ΣΠΑΡΤΗ. 10 Ιανουαρίου ώρα 5:30 πρωί στο ΚΤΕΛ Σπάρτης. Ένας συμπολίτης συγκλονίζεται στη θέα ενός ανθρώπου που κοιμάται στο παγκάκι… Δεν αντέχει στην ιδέα ότι αυτός ο άνθρωπος θα περάσει τον χειμώνα έτσι. Ο συμπολίτης Γ. Α. υπό το κράτος αυτής της εικόνας ξεσπά σε ανάρτησή του για το κράτος πρόνοιας, την ψήφο των πολιτών, το κακό που έφτασε στη Σπάρτη

Ψύχραιμα αν το δει κανείς θα διαπιστώσει ότι στη Σπάρτη το κακό δεν είναι τόσο μεγάλο (ακόμα). Και αυτό γιατί υπάρχει η Εκκλησία και άλλοι φορείς. Ναι, είναι φανερό ότι το κακό έρχεται και στη Σπάρτη, γιατί να το κρύψουμε άλλωστε, αλλά πρέπει να είμαστε δίκαιοι.

Εκεί που υπάρχει πραγματικό πρόβλημα είναι εκεί που δεν φαίνεται. Σε μια σημαντική, πλέον, κατηγορία νεόπτωχων συμπολιτών, που δεν δείχνουν αλλά είναι πάμπτωχοι και δυστυχισμένοι. Υπερήφανοι, ακόμα, μόνοι ανάμεσά σε πλήθος, με λυπημένα ή οργισμένα μάτια. Δυστυχώς αυτή την κατηγορία δεν θέλει ούτε ελεημοσύνη, ούτε πρόσκαιρα μέτρα, ούτε λύπηση. Θέλει εργασία και συνθήκες δίκαιης ζωής και προκοπής.

Πάντα βέβαια υπάρχουν οι ελαχιστότατες εξαιρέσεις των ανθρώπων που «επιλέγουν» το περιθώριο. Πρέπει να υπάρχει και γι’ αυτούς τρόπος και τόπος. Υπηρεσίες Πρόνοιας, Υπνωτήρια με μπάνια, συσσίτιο και απασχόληση σε κάτι χρήσιμο και δημιουργικό.

Οι μεγάλες πόλεις, Πάτρα, Καλαμάτα, κ.α. προετοιμάστηκαν ήδη. Η Σπάρτη πρέπει να αφυπνιστεί.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις