ΣΠΑΡΤΗ. Κακές συνήθειες απέκτησαν ξαφνικά 42χρονος ημεδαπός και οι συν αυτώ, αφού το διήμερο 24/1 – 25/1/2023 επιδόθηκαν σε ατελείωτο μπες βγες σε ξένες ιδιοκτησίες στις Κοινότητες Βερίων και Κονιδίτσας του Δήμου Σπάρτης, επιχειρώντας να τις ελαφρύνει από… το οικιακό τους φορτίο.

Στην Κονιδίτσα αρχής γενομένης, κατάφερε και αφαίρεσε από μία οικία 1600 € και κοσμήματα αξίας 1850 €, ενώ σε άλλη βρήκε απλώς 40 € και …κάποιο μπουκάλι αλκοόλ. Πιο πέρα αφαίρεσε 2 κινητά και 1 τάμπλετ!

Βέβαια προχώρησε και σε απόπειρες κλοπής και .. εποπτεύσεις χώρων.

Οι δώδεκα, συνολικά, περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης.

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορείται ο 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές και απόπειρες, ενώ αυτή περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.

Ειδικότερα, «στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων», προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα 24/1 – 25/1/2023 διέπραξαν συνολικά 8 απόπειρες κλοπής και 4 κλοπές σε σπίτια σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων, ξεπερνά τα 3.500 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Δικογραφία

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης συνεχίζει την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο...

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις