ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Στην κατάσχεση πετρελαιοφόρου μετέφερε 22.500 τόνους πετρελαίου ντίζελ το οποίο φέρεται να προέρχεται από τη Ρωσία προχώρησαν οι αλβανικές αρχές, ενώ συνέλαβαν το πλήρωμα για παραβίαση του δυτικού εμπάργκο, ανακοίνωσε η αλβανική αστυνομία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το δεξαμενόπλοιο απέπλευσε από το Αζερμπαϊτζάν και φέρεται πως φόρτωσε πετρέλαιο στο ελληνικό λιμάνι της Καλαμάτας!

Το δεξαμενόπλοιο πετρελαιοειδών και χημικών, υπό σημαία Λιβερίας, κατασχέθηκε στο Δυρράχιο.

«Από τα πρώτα βήματα της έρευνας υπάρχει η υποψία ότι το φορτίο πετρελαίου προέρχεται από χώρες που τελούν υπό πετρελαϊκό εμπάργκο, κυρίως από τη Ρωσία», ανέφερε ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Το δεξαμενόπλοιο απέπλευσε από το Αζερμπαϊτζάν και φέρεται πως φόρτωσε πετρέλαιο στο ελληνικό λιμάνι της Καλαμάτας, από άλλο δεξαμενόπλοιο, σε ποσότητα 22.500 τόνων ντίζελ».

Η Αλβανία ήταν μια από τις πρώτες χώρες που επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία πριν από έναν χρόνο, όταν η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία.

Η αλβανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Eμπάργκο» συνέλαβε και τα 22 μέλη του πληρώματος για περαιτέρω έρευνα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις