ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Τα επεισόδια οπαδικής βίας συνεχίζονται και τα όσα έγιναν στην Καλαμάτα, επαναφέρουν στο προσκήνιο το πρόβλημα. Νεαροί χούλιγκαν κινούνται και ψάχνουν υποψήφια θύματα. Όταν τα εντοπίσουν δείχνουν το μίσος τους. Χωρίς να τους γνωρίζουν προσωπικά. Αρκεί μια κουβέντα και μια φανέλα αντίπαλης ομάδας. Όπως συνέβη έξω από καφετέρια της πόλης, όταν δύο νεαροί που παρακολουθούσαν αγώνα στην τηλεόραση, δέχτηκαν επίθεση. Ο ένας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και του έγιναν 30 ράμματα στο κεφάλι.

Σοβαρό επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής 23 Απριλίου στην οδό Λακωνικής στην Καλαμάτα. Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 23:00, κατά τη διάρκεια των «ντέρμπι» για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Μια ομάδα από 6-7 νεαρούς, με καλυμμένα χαρακτηριστικά, οι περισσότεροι εξ’ αυτών, πλησίασαν δυο άτομα 31 και 36 ετών αντίστοιχα που βρίσκονταν έξω από καφετέρια στην οδό Λακωνικής και τους ζήτησαν να τους δώσουν τις μπλούζες που φορούσαν.

Αφού εισάκουσαν τις προτροπές τους χωρίς να φέρουν ιδιαίτερη αντίσταση, τότε σύμφωνα με μαρτυρίες στην ΕΡΤ, ένας από την ομάδα των νεαρών, χτύπησε τον 31χρονο με ένα γυάλινο αντικείμενο, στο κεφάλι, λίγο πάνω από το μάτι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να χρειαστεί η διακομιδή του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και χρειάστηκε να κάνει 30 ράμματα.

Το θύμα της επίθεσης κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας προχώρησε στη σύλληψη ενός 22χρονου για το συγκεκριμένο περιστατικό, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό αναφέρει:

«Συνελήφθη, χθες (24.4.2023) το βράδυ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 22χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους δράστες.

Ειδικότερα, προχθές (23.4.2023) το βράδυ, ανωτέρω δράστες επιτέθηκαν σε -6- άτομα, υποστηρικτές άλλης ομάδας, τα οποία εξέρχονταν από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 31χρονου ημεδαπού. Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός για την εμπλοκή του στο περιστατικό.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις