ΝΕΑΠΟΛΗ. Επιχείρηση απεγκλωβισμού αλλοδαπών πραγματοποιήθηκε από τις βραδινές ώρες της Κυριακής, στην περιοχή κοντά στον φάρο Μαλέα Λακωνίας, υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού ενημερώθηκε για περιστατικό αποβίβασης ικανού αριθμού αλλοδαπών στη συγκεκριμένη περιοχή.

Για το σημείο απέπλευσαν τέσσερα περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν ιστιοφόρο σκάφος, λευκού χρώματος, ενώ οι 111 επιβαίνοντες είχαν ήδη αποβιβαστεί σε απόκρημνη βραχώδη περιοχή. Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατός ο απεγκλωβισμός δια θαλάσσης, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκε παράδοση προμηθειών στους αλλοδαπούς με τη χρήση βοηθητικών σκαφών των περιπολικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από ξηράς αναχώρησαν πεζοπόρα τμήματα αποτελούμενα από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νεάπολης Βοιών και κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νεάπολης και απεγκλώβισαν με ασφάλεια τους εν λόγω αλλοδαπούς τις πρωινές ώρες της Δευτέρας. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας στη Νεάπολη Βοιών, με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών, της ΕΛ.ΑΣ και του οικείου δήμου.

Μετά από ιατρική εξέταση, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά πέντε ατόμων και ενός συνοδού στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης Βοιών και στη συνέχεια σε Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης, όπου και παραμένουν.

Στο μεταξύ, βραδινές ώρες της Δευτέρας, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή προσωπικού της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή 25χρονο και 27χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι φέρονται ως οι διακινητές των υπολοίπων, όπως προέκυψε από την προανάκριση. Αμφότεροι συνελήφθησαν για παράβαση των νόμων 4251/2014 και 3386/2005, όπως ισχύουν, καθώς και των άρθρων 45, 306, 277 και 187 Π.Κ.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος βυθίστηκε.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις