ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Περισσότερα από 2.000 στελέχη του ερασιτεχνικού αθλητισμού αγκάλιασαν δυναμικά τον α’ κύκλο Επιμορφωτικών Σεμιναρίων και πιστοποίησαν την ανάγκη ίδρυσης Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών, που εξήγγειλε το Υφυπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Τα Σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στις 16, 18 και 23 Μαρτίου, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, μέσω του Εργαστηρίου Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού.

«Εμείς το οραματιστήκαμε και το σχεδιάσαμε, το Εργαστήριο Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής, του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου το έκανε πράξη και εσείς, τα στελέχη των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων το αγκαλιάσατε με τον καλύτερο τρόπο» δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η σύσταση Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών και ο α’ κύκλος των διαδικτυακών Σεμιναρίων Επιμόρφωσης Αθλητικών έχει ενταχθεί στη δέσμη των 13 άμεσων πρωτοβουλιών που ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού στα μέσα Φεβρουαρίου για την καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας και κακοποίησης, αλλά και την αντιμετώπιση φαινομένων κακοδιοίκησης, κακοδιαχείρισης, διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας στον αθλητισμό.

Από την πλευρά του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής, Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Παναγιώτης (Τάκης) Αλεξόπουλος τόνισε:

«Είναι πράγματι εξαιρετικά σημαντικό ότι για πρώτη φορά, εισακούονται, μελετώνται και αναλύονται οι πραγματικές ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των χιλιάδων ερασιτεχνικών σωματείων, προκειμένου να δημιουργηθεί μια γέφυρα συνεργασίας, διασφάλισης ποιότητας, προοπτικής και βιωσιμότητας ανάμεσα στον ακαδημαϊκό χώρο και την καθημερινότητα των αθλητικών αυτών σωματείων, των στελεχών και των αθλητών τους.

Επιτέλους, περνάμε σε μια νέα εποχή για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, μέσα από ένα σύγχρονο, πιστοποιημένο, καινοτόμο και εμπεριστατωμένο πλαίσιο διαρκούς επιμόρφωσης, το οποίο θα φέρει τη σφραγίδα ποιότητας, την οργανωτική αρτιότητα και την επιστημονική εγκυρότητα ενός σύγχρονου πανεπιστημιακού ιδρύματος όπως το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αλλά και ενός καινοτόμου ακαδημαϊκού εργαστηρίου, όπως το iSportManagement LAB».

H συμμετοχή υπήρξε εντυπωσιακή καθ’ όλη τη διάρκεια και των τριών ημερών των σεμιναρίων, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας της διαδικτυακής πλατφόρμας, μέσω της οποίας μεταδόθηκαν τα σεμινάρια.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των εγγραφών ξεπέρασε τις 2.000 (τουλάχιστον διπλάσιες του αρχικού στόχου) στην πλατφόρμα του Εργαστηρίου Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής (iSportManagement LAB) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Επιπλέον, ξεπέρασαν τις 11.000 οι προβολές των βίντεο, από όσους παρακολούθησαν τον α’ κύκλο διαδικτυακών σεμιναρίων, μέσα από το κανάλι του Εργαστηρίου iSportManagement LAB στο Youtube.

Χάρις στην ενεργή παρουσία και συμμετοχή των στελεχών των ερασιτεχνικών σωματείων, μέσω ουσιαστικών ερωτήσεων και παρατηρήσεών τους, όχι μόνο διαμορφώθηκε το πλαίσιο της συζήτησης των 13 θεματικών ενοτήτων με τους ομιλητές στο Σεμινάριο, αλλά εξασφαλίστηκε η παρακαταθήκη για ακόμη πιο επιτυχές αποτέλεσμα στην επόμενη ανάλογη δράση: Στο πιστοποιημένο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών, διάρκειας τουλάχιστον 80 διδακτικών ωρών.