ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ. Να βρεθούν σε αθλητικούς χώρους (εντός του σχολικού ωραρίου) είχαν οι μαθητές του Ξηροκαμπίου για τον εορτασμό της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού καθώς και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Αθλητισμού, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου.

Οι μαθητές ανακάλυψαν το αθλητικό ιδεώδες και μυήθηκαν στην μαγεία των αθλημάτων από καταξιωμένους αθλητές και προπονητές αφού στο γήπεδο Ξηροκαμπίου «Ν.Παπαδάκος» παρευρέθησαν οι:

  • Χριστακάκος Γεώργιος - Πρωταθλητής Ελλάδος στον ακοντισμό, αθλητής της Εθνικής ομάδας και του Ολυμπιακού
  • Μασούρας Χρήστος - Σπαρταθλητής και 5η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάλης
  • Μανουηλίδης Απόστολος – Πρωταθλητής Ελλάδας στην Πάλη επί σειρά ετών και νυν προπονητής στον Λεωνίδα Σπάρτης
  • Ρηγάκος Ιωάννης – Ομοσπονδιακός προπονητής Πελοποννήσου στην πετοσφαίριση

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Φώτης Πολίτης ο οποίος απευθυνόμενος στους μαθητές τόνισε: «Ο αθλητισμός είναι μια μικρογραφία της κανονικής μας ζωής. Υπάρχει η νίκη και η ήττα. Μεγαλύτερη όμως σημασία έχει η προσπάθεια, η συμμετοχή, η συνεργασία, η άμιλλα, ο σεβασμός. Ο αθλητισμός μας προσφέρει σπάνιες συγκινήσεις και συμβάλλει ώστε να έχουμε νου και σώμα υγιή. Απολαύστε την ημέρα και διδαχθείτε από τους πρωταθλητές μας. Θερμά συγχαρητήρια στον Σύλλογο Διδασκόντων για την πρωτοβουλία…».

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης από την Δ/νση Π.Ε. Λακωνίας ο Προϊστάμενος Εκαπαιδευτικών Θεμάτων κ. Αντ. Κωνστάνταρος και η Υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων κα Νικολέτα Σγούρου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις