ΣΠΑΡΤΗ. Με μια σειρά έργων ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Σπάρτης φρεσκάρισε τα γήπεδα μπάσκετ σε πόλη και χωριά. Πρόκειται για ένα έργο που ήδη έχει αποδώσει σε 20 γήπεδα και συνεχίζεται. Ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Σπάρτης Σταύρος Περγαντής, σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου, αναφέρθηκε στο έργο και στην καλή σύμπτωση με την καμπάνια που προωθεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Τα έργα στα γήπεδα μπάσκετ αφορούν στην γραμμογράμμιση και στην βαφή των γηπέδων από άσφαλτο ή τσιμέντο, τη βαφή των μπασκετών, την τοποθέτηση δικτύων και γενικότερα τον εξωραϊσμό. Όπου υπάρχει δυνατότητα τοποθετείται και φωτισμός για βραδινή λειτουργία. «Στόχος μας», είπε ο Στυαύρος Περγαντής, «είναι στην πόλη και κυρίως στα χωριά μας κάθε γήπεδο να γίνει αθλητικό στέκι. Εδώ θέλουμε να συχνάζουν τα παιδιά και η νέοι, να αθλούνται και να ψυχαγωγούνται. Το έργο μας δεν τελείωσε, τώρα άρχισε, με την πεποίθηση ότι έτσι συμβάλουμε να κρατηθούν τα χωριά μας ζωντανά παρέχοντας στη νεολαία μια διέξοδο. Ότι κάναμε έγινε μέσα σε 6 μήνες με τη συνεργασία των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων και θα συνεχίσουμε όπου υπάρχει ανάγκη κι ενδιαφέρον».

Ο κ. Περγαντής σχολίασε και την καμπάνια στην οποία ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καλεί τα παιδιά να βρίσκονται μέσα στο γήπεδο της γειτονιάς τους και να συνειδητοποιήσουν ότι κρατούν το μέλλον στα χέρια τους. «Είναι μια ιδέα στην οποία ο δήμος Σπάρτης προηγήθηκε και με χαρά βλέπουμε να εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα. Μακάρι να δούμε τον Γιάννη στα γήπεδα μας για να νιώσει από κοντά και πάλι τον παλμό του μπάσκετ της γειτονιάς.»

Ο Σταύρος Περγαντής σημειώνει στο notospress.gr: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Γιάννης ξεκίνησε από συνοικιακά γήπεδα, φτωχό παιδί και σήμερα, μεγάλος και τρανός μπασκεμπολίστας δεν ξέχασε από πού ξεκίνησε. Είναι ισχυρό το μήνυμα για στήριξη του αθλητισμού στη γειτονιά και στο χωριό και εμείς ήδη το κάνουμε πράξη. Εδώ είμαστε να παρέμβουμε όπου υπάρχει ανάγκη αλλά και διάθεση αξιοποίησης των αθλητικών χώρων»

Μέσα από το πρόγραμμα εξωραϊσμού και αναβάθμισης των γηπέδων βελτιώθηκαν 20 γήπεδα μπάσκετ σε Σπάρτη (4-5 γήπεδα), Παλαιοπαναγιά, Ανώγεια, Άρνα, Γκοριτσά, Κοκκινόραχη, Βρέσθενα, Τσίτζινα, Καφαλά, Γκοριτσά, Μαγούλα, Μυστρά, Αγ. Ιωάννη, Λογκανίκο, Τρύπη. Θα ακολουθήσουνε γήπεδα σε Ξηροκάμπι και άλλες περιοχές σε συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις