Κατεβάζουν ρολά σήμερα, Δευτέρα, καφέ, εστιατόρια, μπαρ και κέντρα διασκέδασης στην Πάτρα, με τους καταστηματάρχες να αντιδρούν στα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, που τέθηκαν σε ισχύ από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών, Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) ζητά από τα μέλη του σε ολόκληρη την Αχαΐα να κλείσουν τα καταστήματά τους και διοργανώνει συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου.

«Ενόψει των επερχόμενων σκληρών μέτρων που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση σε συνδυασμό με το ενεργειακό κόστος και το κύμα ακρίβειας σε πρώτες ύλες, που στραγγαλίζουν τις επιχειρήσεις μας, ο ΣΚΕΑΝΑ καλεί τα μέλη του, τους παραγωγικούς φορείς του Νομού και τους πολίτες σε διαμαρτυρία- κινητοποίηση, την Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου και ώρα 11:00, το πρωί, στην Πλατεία Γεωργίου.

Τα καταστήματα εστίασης θα παραμείνουν κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όλο το 24ωρο.

Στη διαμαρτυρία θα συμμετέχει μαζί με εμάς και ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών, Μανικιούρ Πεντικιούρ Νομού Αχαΐας η «Αγία Τριάς» ενώ αναμένεται η επίσημη συμμετοχή και άλλων Σωματείων» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΣΚΕΑΝΑ.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα λάβει μέρος και ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας, ο οποίος χαρακτηρίζει άδικα και τιμωρητικά τα νέα μέτρα. Επίσης, η Συντεχνία Αρτοποιών Πάτρας εκφράζει την συμπαράσταση της στην κινητοποίηση των καταστηματαρχών εστίασης και αναψυχής.

Τα κουρεία και τα κομμωτήρια θα παραμείνουν επίσης κλειστά στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που πραγματοποιεί ο κλάδος στις 8 Νοεμβρίου, ενώ εκπρόσωποι του τοπικού Συλλόγου του θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση της πλατείας Γεωργίου.

«Είναι ανεφάρμοστα καθώς τα καταστήματα δεν είναι σε θέση να ελέγχουν το ποιοι έρχονται να κάτσουν στα τραπεζάκια που βρίσκονται στους πεζόδρομους και στις πλατείες, να τους ζητάνε το πιστοποιητικό ή το rapid τεστ και να πρέπει ταυτόχρονα να εντοπίσουν αν κάποιος τους λέει αλήθεια ή προσπαθεί να τους ξεγελάσει.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος που ξεσηκωνόμαστε την Δευτέρα στις 8 του μήνα. Με αυτούς τους ελέγχους και να θέλεις να είσαι συνεπής και εντάξει απέναντι στην τήρηση των μέτρων είναι αδύνατον» δήλωσε σχετικά στο Patras Events ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Γιάννης Σπυρόπουλος. «Ο κάθε επαγγελματίας και το κάθε κατάστημα κινδυνεύει έτσι να μείνει εκτεθειμένος στα κλιμάκια και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, χωρίς ο ίδιος να έχει την ευθύνη, αναγκασμένος να πληρώσει τα τσουχτερά πρόστιμα που προβλέπονται. Είναι παράλογο αυτό που γίνεται», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις