ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Ήττα με 0-3 για το Κάστρο Μονεμβασίας στον αγώνα με τον Πανγυθεατικό, που έγινε την Κυριακή 27/2 στο γήπεδο Μονεμβασίας.

Ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του αγώνα και αδικεί τους γηπεδούχους, ενώ παράλληλα αποτελεί σπουδαία επιτυχία για τον διεκδικητή του τίτλου Πανγυθεατικό.

Δυνατός αέρας αλλά καλό παιχνίδι

Παρά τον δυνατό άνεμο που φυσούσε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έγινε ένα καλό παιχνίδι, σε αθλητικά πλαίσια, με πολλές φάσεις, με την έμπειρη και πολύ δυνατή ομάδα του Πανγυθεατικού να φεύγει νικήτρια, αλλά και την ομάδα του Κάστρου να έχει για 2ο συνεχόμενο αγώνα πολλά παράπονα από τη διατησία (κυρίως με το βοηθό Ηλ. Μπεκιάρη).

Ακυρώθηκε γκολ του Κάστρου Μονεμβασίας στο 2’

Με τους καλύτερους οιωνούς φάνηκε να ξεκινάει για τους γηπεδούχους ο αγώνας, όταν στο 2ο μόλις λεπτό πέτυχαν γκολ. Από βαθιά μπαλιά του Δήμου Ράντεφ, ο Βασίλης Χούτρης κέρδισε την κεφαλιά και έστρωσε την μπάλα στον Πέτρο Μπούμπαλη, ο οποίος καθαρά καλυπτόμενος πέτυχε το 1-0, αλλά το γκολ ακυρώθηκε από τη λάθος υπόδειξη του βοηθού Ηλ. Μπεκιάρη.

Απάντησε ο Πανγυθεατικός με 2 ευκαιρίες

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και είχαν 2 καλές στιγμές, στο με το Διαμαντάκο να σουτάρει από δεξιά και να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σταμάτη Πετράκη και στο , με τον ίδιο παίκτη να πιάνει την κεφαλιά από κοντά αλλά να σταματάει πάνω στον τερματοφύλακα του Κάστρου.

Στο 19΄ο Βασ. Χούτρης βρέθηκε σε καλή θέση δεξιά στην περιοχή του Πανγυθεατικού, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.

Στο 25΄οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα καλό σουτ του Πλεμμένου από καλή θέση να φεύγει επίσης άουτ και στο 30΄είχαμε τη 2η φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι .

2ο ακυρωθέν τέρμα για το Κάστρο!

Ο Μιχ. Κοντάκος έβγαλε ωραία μπαλιά, οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν τη μπάλα και ο επερχόμενος Βασ. Χούτρης με ωραίο πλασέ «κρέμασε» τον τερματοφύλακα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Πανγυθεατικού. Όμως ούτε αυτό το γκολ μέτρησε καθώς και εδώ ο βοηθός Ηλ. Μπεκιάρης «είδε» οφσάιντ. Παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, ο διαιτητής δεν άλλαξε απόφαση και έτσι παρέμεινε το 0-0.

Στο 37΄και στο 39΄η ομάδα του Κάστρου είχε 2 καλές στιγμές, πάλι με το Βασ. Χούτρη αλλά τα σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση δεν βρήκαν το στόχο.

Δοκάρι για το Κάστρο στο 43΄!

Στο 43΄είχαμε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία για το Κάστρο, όταν μετά από ωραία ενέργεια του Πέτρου Μπούμπαλη η μπάλα έφτασε στον Μιχ. Κοντάκο λίγο έξω από την περιοχή, αλλά το αριστερό του βολέ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Κ. Καβαλιώτη, στερώντας το 1-0 στην ομάδα της Μονεμβασίας.

Η τελευταία καλή φάση για το 1ο ημίχρονο ήταν για τους φιλοξενούμενους με τον Πλεμμένο να κάνει σουτ λίγο έξω από την περιοχή, το οποίο απέκρουσε εύκολα ο Σταμ. Πετράκης.

Β’ Ημίχρονο

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με τους παίκτες του Κάστρου να μπαίνουν δυνατά στο παιχνίδι και να έχουν την πρώτη τους ευκαιρία με τον Πέτρο Μπούμπαλη στο 46΄ο οποίος δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από έξοχο συνδυασμό και σέντρα του Σωτ. Μπαρμπαγιαννάκου.

Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά του Σωτ. Μπαρμαπαγιαννάκου, ο οποίος βρέθηκε αριστερά λίγο έξω από την μικρή περιοχή, μετά από υπέροχο τακουνάκι του Π. Μπούμπαλη , αλλά το σουτ που έκανε πέρασε λίγο άουτ.

Στο 52΄ μετά από φάση διαρκείας ο Βασ. Χούτρης βρέθηκε στο πλάι της μικρής περιοχής απέναντι από τον Κ. Καβαλιώτη, αλλά το σουτ που έκανε έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων .

  • Άνοιξε το σκορ στο 60΄ ο Πανγυθεατικός με τον Διαμαντάκο

Στο 60΄είχαμε την 1η καλή φάση για τον Πανγυθεατικό στο 2ο ημίχρονο, η οποία απέφερε το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ. Οι παίκτες του Κάστρου έκαναν λάθος στο χώρο του κέντρου, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Σπηλιωτόπουλος έκανε χαμηλή σέντρα από τα δεξιά και ο επερχόμενος Διαμαντάκος πρόλαβε τους αμυντικούς του Κάστρου και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των φιλοξενούμενων.

Το γκολ αποσυντόνισε τους γηπεδούχους και οι φιλοξενούμενοι είχαν 2 καλές στιγμές με τον Πλεμμένο στο 63΄που προσπάθησε να απειλήσει με φάουλ και στο 67΄με τον ίδιο να σουτάρει και ο Σταμ. Πετράκης να πραγματοποιεί πολύ καλή επέμβαση .

Στο 70΄μετά από εκτέλεση φάουλ του Μιχ. Κοντάκου, ο Διον. Χούτρης βρέθηκε μόνος του στην μικρή περιοχή με τον τερματοφύλακα του Πανγυθεατικού εκτός θέσης , αλλά δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στην εστία.

Στο 73΄ το Κάστρο έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν από μπαλιά του Μιχ. Κοντάκου ο Αντρέας Μπετσόκου εντελώς αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

  • 0 - 2 στο 75’ από τον Πλεμένο, με απευθείας εκτέλεση κόρνερ

Στο 75΄οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν 2ο γκολ, όταν ο Πλεμένος εκτέλεσε κόρνερ, οι αμυντικοί του Κάστρου αδράνησαν, άφησαν τη μπάλα να σκάσει μπροστά τους να περάσει και να καταλήξει στα δίχτυα.

  • 0 - 3 από τον Σπηλιωτόπουλο και αποβολή του για εξύβριση

Στα επόμενα 15΄, οι παίκτες του Πανγυθεατικού με την ψυχολογία στα ύψη, πήραν τον έλεγχο του αγώνα απείλησαν στο 79΄με τον Διαμαντάκο και στο 86΄με τον Ξιφαρά και τελικά, πέτυχαν και 3ο γκολ με τον Σπηλιωτόπουλο με σουτ από το ύψος του πέναλτι, ο οποίος είδε και την κόκκινη κάρτα του διαιτητή για εξύβριση.

«…Γενικά ήταν ένα καλό παιχνίδι, με την πολύ καλή ομάδα του Γυθείου, να είναι πιο αποτελεσματική και να εκμεταλλεύεται τα λάθη των παικτών της Μονεμβασίας, αλλά και να επωφελείται από τα σοβαρά λάθη του βοηθού που σίγουρα έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην έκβαση του αγώνα.

Οι παίκτες του Κάστρου πάλεψαν στα ίσα το παιχνίδι, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες όμως ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια και έφυγαν από το γήπεδο με ψηλά το κεφάλι υπό τις επευφημίες των φιλάθλων τους.»

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Κάστρο: Στ. Πετράκης, Γ. Κυριαζάκος, Δ. Ράντεφ (78΄Γ.Τζώρτζης), Π. Δαμιανάκης, Κ. Λιβανός, Ι. Μάρκος ( 51΄ – λόγω τραυματισμού- Ν. Βλάχος), Π. Μπούμπαλης, Δ. Χούτρης ( 73΄Α.Μπετσόκου), Β. Χούτρης, Μ. Κοντάκος, Σ. Μπαρμπαγιαννάκος ( Δεν αγωνίστηκαν Χρ. Χούτρης, Α. Διακονέσκου, Γ. Λιβανός, Ομ. Πελτέκης)

Πανγυθεατικός: Καβαλιώτης, Χρυσικάκος (46΄Κουτσιούμαρης), Πετρόπουλος ( 56΄Σπηγλιωτόπουλος), Ζορμπάς, Κωστάκος, Γιαννόπουλος, Μπερδούσης (85΄Ξιφαράς ), Κουρτέσης, Πλεμμένος ( 90΄Δασκαλάκης), Διαμαντάκος, Σαραντόπουλος ( 90΄Τσάρρι)

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις