ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Τεχνικών Διευθυντών Ποδοσφαίρου, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά της Super League, από τους Αθανάσιο Κατσή, Πρύτανη και Τάκη Αλεξόπουλο, Κοσμήτορα, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Μποροβήλος

Ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος, είπε, μεταξύ άλλων:

«Η κατάρτιση και η υλοποίηση εκπαιδευτικών και ενημερωτικών προγραμμάτων για τις ΠΑΕ-μέλη της Super League και τα στελέχη τους, αποτελεί έναν από τους καταστατικούς σκοπούς της διοργανώτριας αρχής.

Καλωσορίσαμε σήμερα στη Super League τους αρμοδίους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ώστε να παρουσιάσουν τους άξονες που συνθέτουν το πρόγραμμα επιμόρφωσης, με στόχο να δώσουμε σε όσα στελέχη των ομάδων το επιθυμούν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.»

Ο Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου

Ο Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Παναγιώτης (Τάκης) Αλεξόπουλος, δήλωσε:

«Παρουσιάσαμε για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, το υπό ίδρυση επιμορφωτικό πρόγραμμα, το οποίο θα υλοποιηθεί με τη σύμπραξη και συνεργασία δύο πολύ σημαντικών φορέων.

Αφενός, ενός έγκυρου ακαδημαϊκού ινστιτούτου, με γνώση και πολυετή εμπειρία και έργο στη Διοίκηση του Αθλητισμού, όπως το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, μέσω του Εργαστηρίου iSportManagement LAB, και του ΤΟΔΑ, και αφετέρου της διοργανώτριας αρχής του κορυφαίου διασυλλογικού επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της χώρας μας, της Super League.

Μέσα από αυτό το ελπιδοφόρο όσο και καινοτόμο επιμορφωτικό πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες θα έλθουν σε επαφή με κρίσιμες πτυχές που αφορούν στον τρόπο οργάνωσης και διοίκησης αθλητικών οργανισμών, όπως είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός, ο προγραμματισμός, η λήψη αποφάσεων, η παρακολούθηση διαδικασιών, η στρατηγική επικοινωνία, η διαχείριση συγκρούσεων, η αξιολόγηση, η διασύνδεση με άλλους συλλόγους.

Να μάθουν οι εκπαιδευόμενοι τους τρόπους ανάπτυξης του επαγγελματικού αθλητισμού, την αθλητική προσφορά και τις επαγγελματικές δραστηριότητες.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις